На Волині відкрили виставку подружжя харківських художників. ФОТО

На Волині відкрили виставку подружжя харківських художників. ФОТО
У Нововолинському історичному музеї презентували мистецьку виставку художників Артема та Валентини Погрібних під назвою "Фрагменти сну". В експозиції – понад 20 робіт.

Про це розповіла Суспільному директорка музею Ірина Костюк.

Картини чоловік писав на Волині, говорить очільниця музею, а в роботах поєднав два міста: одна частина полотен зображає Нововолинськ, інша – довоєнний Харків.

"Деякі роботи Артема Погрібного вже викуплені та після виставки відправляться за кордон. Роботи його дружини також представлені, проте в меншій кількості і в основному це натюрморти", – зазначила директорка закладу.

До початку війни Артем Погрібний працював у харківській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Пізніше разом із родиною художник переїхав до Нововолинська. Свої послуги реставратора, каже Ірина Костюк, чоловік запропонував сам.

"Як з'ясувалося, він не лише художник, а й реставратор олійного живопису. У нашому музеї займається реставрацією окремих робіт, зокрема відновлював плащаницю і царські ворота", – додала керівниця історичного музею.

Виставка харківських художників Погрібних у Нововолинському історичному музеї триватиме до 28 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.