Які обмеження діють для військовозобов'язаних жінок

Які обмеження діють для військовозобов'язаних жінок
Військовозобов'язані жінки з 1 жовтня можуть стати на облік. Йдеться про жінок, які здобули фах за 14 спеціальностями. Юрист Міністерства оборони Володимир Смілка розповів про обмеження щодо жінок, які стануть на військовий облік.

Про це пише Суспільне.

"Кожна жінка, яка закінчує навчальний заклад за відповідною спеціальністю, здобула якийсь фах. За цим фахом, якщо він передбачений в наказі, має з’явитися в територіальний центр комплектування для взяття на облік. Якщо жінка працює за таким фахом, але не має відповідної освіти, вона також може направлятися роботодавцем на військовий облік", – сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хтось щось зрозумів?Можуть,чи мають.Якщо можуть,то вони вже би стали.Тоді до чого 1 жовтня.Просто так ставати,щоби отримати обмеження.Хто там юристи в цьому МО,Маляр...
Відповісти
А тепер з юридичної точки зору. Звідки взялись обов'язки людей перед державою? Так написано в законі. А хто прийняв такий закон? Держава. Тобто держава в односторонньому порядку призначила людей зобов'язаними. Не домовившись, а призначивши. Просто тому, що держава так хоче. Чи можу я, як простий смертний, написати папір, де вкажу в односторонньому порядку обов'язки інших переді мною? Тільки всім буде наплювати на таку писульку, бо я не маю сили для примусу. Виходить, тут працює лише право сильного. Все, що держава захоче, я їй повинен, а вона мені нічого, навіть те, що в державних законах записано - немає грошей, бюджетом не передбачено і ще купа відмазок - гуляй.
Відповісти
В нас вже 30 тис.жінок в ЗСУ.Хто хотів,то вже там.Для чого жінці добровільно ставати на облік,щоби отримати обмеження(скоріш виїзд за кордон).Що це за "вкиди" від влади,для чого???В Законі немає обовязково/не обовязково.Цей "маразм"починає діставати...
Відповісти
Останні новини
Курс валют у Луцьку 5 вересня
05 вересень, 2022, 09:12
Які обмеження діють для військовозобов'язаних жінок
05 вересень, 2022, 08:00