У жовтні на кордоні запрацює Е-черга, – Мінінфраструктури

У жовтні на кордоні запрацює Е-черга, – Мінінфраструктури
Проєкт "Електронна черга перетину кордону" дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Перевізникам презентовано проєкт "Електронна черга перетину кордону" на прикордонних автомобільних пунктах пропуску. Система дозволятиме попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час. Зареєструватись в електронну чергу можна буде через спеціальний сайт, який ще у розробці і в тестовому режимі запрацює вже у жовтні.

"Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації", — прокоментував заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм.

Система електронної черги буде інтегрована з базами даних Митниці та Прикордонної Служби. Це потрібно, щоб виділити окремі авто в пріоритетну чергу.

"Йдеться про автомобілі, які везуть продукти, які швидко псуються. Що саме їде на кордон у кожній автівці система буде дізнаватись з митної декларації. Крім того, людське втручання в систему виключено повністю. Жодного ручного регулювання черги не буде", — зазначив заступник міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

Зазначається, що "Електронна черга перетину кордону" буде безкоштовною. Заїжджати до сервісної зони водіям буде необов'язково.

"Де і як очікувати проїзду через кордон перевізник обиратиме самостійно, а система сповіщатиме автоматично телефоном, коли саме час під’їжджати до пункту пропуску. У разі, якщо рух черги затримується чи пришвидшується, водій також отримає сповіщення заздалегідь", — вказується у повідомленні Мінінфраструктури.

Спочатку система буде впроваджена лише на одному пункті пропуску. Після випробувань та вдосконалення вона буде масштабована на всі пункти пропуску.

У жовтні має запрацювати сайт "Електронна черга перетину кордону". Планується створення спеціального додатка, функціонал якого буде постійно розширюватись.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У жовтні на кордоні запрацює Е-черга, – Мінінфраструктури
14 вересень, 2022, 03:23