Викладач з Волині переміг на конкурсі творчих проектів «Код нації»

Викладач з Волині переміг на конкурсі творчих проектів «Код нації»
Старший викладач кафедри комп’ютерних наук ЛНТУ Юрій Лук’янчук здобув перемогу у Конкурсі творчих проектів «Код нації», влаштованому до Дня Незалежності України.

Про це йдеться на сайті ЛНТУ.

Так, напередодні в ЛНТУ відбулася виставка картин, створених штучним інтелектом, шляхом аналізу тексту пісень та генерування їх в зображення.

Ідея алгоритму для ШІ виникла під час вибору теми дипломної роботи для студента (Бабій Сергій, КНс-21). Дослідження та розробку було проведено спільними зусиллями кафедр «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення». Був проведений аналіз схожих технологій, виділені основні властивості його роботи, а сам код підказали як писати представники місцевих ІТ-компаній. Людина, коли читає текст, уявляє прочитане, базуючись на власному досвіді. Тож було цікаво побачити, як уявляє прочитаний текст ШІ, шляхом аналізу тексту пісень та генерування їх в зображення.

Власне ця розробка й дозволила викладачеві посісти перше місце у номінації Конкурсу «Графічна Україна».

Зазначимо, що головною метою Конкурсу є створення художніх, декоративно-ужиткових, вокальних, хореографічних, сценічних та інших творчих проєктів, які спрямовані на підвищення та розвинення серед українського народу культурних, високоморальних, патріотичних цінностей у часи збройного протистояння російським окупантам; популяризація україномовного контенту, української культури та народних звичаїв, зокрема підвищення бойового духу на усіх фронтах; розкриття та сучасне бачення словосполучення «Код Нації».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Викладач з Волині переміг на конкурсі творчих проектів «Код нації»
16 вересень, 2022, 22:26