В вересні ціна біткоїна досягла місячного максимуму та перетнула відмітку в $22000 - що далі

В вересні ціна біткоїна досягла місячного максимуму та перетнула відмітку в $22000 - що далі
Протягом перших тижнів вересня біткоїн здорожчав майже на 15% і перевищив ціну в $22000, а його капіталізація досягла відмітки в $430 мільярдів. Це дало експертам змогу робити деякі прогнози щодо подальшого розвитку подій на ринку.

Стрімкий зріст ціни на біткоїн пояснюється кількома причинами. По-перше, це панування на ринку певних настроїв перед випуском даних про інфляцію в США. По-друге – злиття мережі Ethereum, якого всі чекали з великим нетерпінням. Також на зміни вартості криптоактивів впливають ціни акцій американських компаній, які з початку вересня досить суттєво зросли.

Біткоїн тісно пов’язаний з фондовими ринками, зокрема з Nasdaq, і часто його вартість рухається вгору поряд з підняттям цін на цей індекс. Так, практично кожна біржа криптовалют з рейтингу сайту cryptocart.com.ua, де зібрані всі серйозні компанії, демонструє такий зв’язок. Якщо продивитися графіки на Binance, FTX, Bybit, kuna, Gate.io, кореляція стає очевидною.

В кінці серпня аналітики попереджали, що наявна ситуація на ринку буде змінюватися. Багато хто прогнозував, що останні зниження є негативними лише в короткочасній перспективі, але вказують на можливість вигідної купівлі біткоїна на початку вересня перед подальшим підвищенням ціни.

Ще зовсім недавно біткоїн торгували нижче $19000, а вже протягом перших тижнів вересня його ціна досягла місячного максимуму та перетнула відмітку в $22000. Таким чином, вартість за тиждень збільшилася на майже 15%, а за одну добу додала близько 3%. Зараз біткоїн коштує трохи вище $20000 і знову демонструє підвищення.

В той же час, Ethereum перед запланованим переходом на алгоритм Proof-of-Stake знизився на більш ніж 1%, але в розрізі перших тижнів вересня його ціна зросла на 11%, дійшла до $1600, після чого впала. Довгоочікуване злиття пройшло без помилок та сюрпризів, на даний час Ethereum торгується за $1395 і знову дорожчає.

Проте, лідером серед криптовалют є не біткоїн, а Solana – в вересні протягом однієї з діб актив додав майже 10% у вартості, а за перші тижні – близько 20%, продовжує зростати і зараз. В той же час, USDT, XRP та Cardano просіли на 0.2-1.5%. В підсумку світовий криптовалютний ринок додав 1.5%. І хоч ця цифра здається невеликою, це свідчить про досить серйозний стрибок – подолання відмітки в $1 трильйон капіталізації.

Коли біткоїн почав зростати, експерти давали позитивні прогнози щодо подальших змін, які виявилися досить точними. Але зараз є деякі сумніви в здатності криптовалюти закріпитися на цьому рівні або суттєво дорожчати далі. На даний час чітких прогнозів щодо збереження позитивної тенденції немає. Та є певні ознаки того, що актив може продовжити коливатися навколо відмітки $20000 протягом довгого часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Литва надала Україні БТР
26 вересень, 2022, 17:22
В вересні ціна біткоїна досягла місячного максимуму та перетнула відмітку в $22000 - що далі
26 вересень, 2022, 17:11