Від жовтня почнуть діяти нові штрафи: попередження для водіїв

Від жовтня почнуть діяти нові штрафи: попередження для водіїв
Згідно з правилами дорожнього руху, від 1 жовтня 2022 року до 1 травня 2023 року водії повинні за межами населених пунктів вмикати денні ходові вогні чи ближнє світло фар. За порушення данної норми штрафуватимуть. Традиційно від 1 травня до 1 жовтня це правило скасовується.

Про це пише ТСН.ua.

Необхідність вмикати ближнє світло фар чи денні ходові вогні за межами населених пунктів навіть вдень пояснюється тим, що світловий день скорочується, а погодні умови погіршуються. А тому транспортні засоби стають менш помітними в умовах обмеженої видимості. При цьому зростає ризик потрапити у ДТП – приблизно на 15%.

В п.9.8 ПДР сказано: "Від 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна включити дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не засліплюватиме інших водіїв".

Якщо в цей період за межами населених пунктів водій рухається без увімкненого ближнього світла фар чи денних ходових вогнів, патрульні поліцейські мають право скласти протокол (ч. 2 ст. 122 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень). За цією статею штраф становить від 425 до 510 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ПДР, водії, фари
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановний автор! На основi якоi ст. Кодексу штраф? П.9.8 ПДР роздiл "Попереджувальнi сигнали". Яким чином це вiдноситься до порушення правил користування свiтловими приборами? Згiдно ст.125 Кодексу може бути винесено тiльки попередження.
Відповісти
Стаття 122/2. Невиконання водіями вимог про зупинку
просьба до автора - вивчити матеріал, перш ніж про нього писати
Відповісти
Останні новини
Від жовтня почнуть діяти нові штрафи: попередження для водіїв
02 жовтень, 2022, 07:05