Психолог розповів, що не варто запитувати у військових

Психолог розповів, що не варто запитувати у військових
Психолог 130-го батальйону тероборони ЗСУ В'ячеслав Лук'янчук розповів, чим звичайні люди можуть допомогти воїнам підняти бойовий дух та як не треба допомагати військовим.

В ефірі телемарафону він назвав спілкування з бійцями найкращою допомогою для них, їхнього психічного стану, пише УНІАН.

"Коли ви розмовляєте з військовим, не треба запитувати у нього, що він робив, як і з ким. Бо це військова робота. З одного боку, це може бути стресова ситуація для нього, а ще більше - для вас", - каже Лук'янчук.

Він радить у розмові з бійцями розповідати про себе, про знайомих, про дітей, про дім, про прості побутові речі. Це діє, за словами психолога, підбадьорливо.

Якщо ви хочете допомогти матеріально певному батальону чи підрозділу, поцікавтеся, хто з волонтерів його забезпечує. У них вже ви можете уточнити, чого саме не вистачає бійцям. Й після цього допомагаєте - чи то грішми, чи роботами, чи чимось іншим.

Також психолог закликав не поспішати переказувати гроші незнайомим нібито на потреби ЗСУ, адже зараз дуже багато шахраїв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Психолог розповів, що не варто запитувати у військових
17 жовтень, 2022, 19:32