Пояснили, чи можна батькам забирати дітей зі школи під час повітряної тривоги

Пояснили, чи можна батькам забирати дітей зі школи під час повітряної тривоги
Освітянам, учням та батькам пояснили, як діяти у разі оголошення повітряної тривоги до початку та під час навчання.

Алгоритм дій оприлюднив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

"Ми узагальнили рекомендації ДСНС, органів управління освіти, досвід Ізраїлю, а також надали власні пропозиції щодо підготовки та дій учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги в різних ситуаціях", – підкреслив Горбачов.

Чи можуть батьки забирати дітей під час повітряної тривоги

Ні, наголошує Горбачов. Якщо батьки хочуть забрати під час тривоги дитину з укриття – педагогічний працівник не має права передавати її їм.

"Нам відомі випадки, коли під час масових ракетних обстрілів 10 жовтня до закладів освіти під час повітряної тривоги приїжджали батьки та забирали дітей із закладів. Нагадуємо, що батьки не можуть забрати дитину з укриття під час повітряної тривоги, а педагог, відповідно, не має права відпустити дитину з укриття навіть на прохання батьків.

До завершення повітряної тривоги дитина повинна залишатися в укритті. Адже так батьки наражають на небезпеку і себе, й дитину", – наголошує Сергій Горбачов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будь ласка, вмотивуйте свою позицію нормами закону
Відповісти
Ця заборона не підкріплена законом, а часто навіть письмовими розпорядженнями. Зато в кримінальному кодексі є чітко прописано : незаконне позбавлення волі, незаконне утримання під вартою, викрадення. Грамотний юрист продовжить список. Так, є небезпека ударів з повітря, але треба також враховувати, що шкільний підвал не дає того захисту, на який надіються. Свою дитину буду забирати на свій розсуд, і освітяни мені не указ в цьому питанні
Відповісти
А як же Конституція і права людей, про вільне пересування, вибір і інше. Це порушення пряме і якщо в батьків є інформація, що діти перебувають на тому об'єкті, куди може бути спрямована ракета чи дрон та не дай Бог туди поцілить те, що випускає рф, то хто батькам верне живу і здорову дитину. Так що це пряме порушення Закону, тому закликаю владу не порушувати законодавство! Владні мужі не верзіть дурниць !!!
Відповісти
Це моя дитина і мені вирішувати де вона має бути!!
Відповісти
Ні хто немає права не віддавати батькам дитини!!! Тільки батьки несуть повну відповідальність за життя своєї дитини.
Відповісти
Останні новини
Пояснили, чи можна батькам забирати дітей зі школи під час повітряної тривоги
19 жовтень, 2022, 17:17