Юрій Іздрик розповів про ню-зйомки, статус секс-символа та дитячі спогади про Луцьк

Юрій Іздрик розповів про ню-зйомки, статус секс-символа та дитячі спогади про Луцьк
У понеділок, 17 жовтня, у броварні «Карабас Барабас» відбувся літературний вечір відомого українського письменника Юрія Іздрика.

Організували захід команда міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» спільно з Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz.

Чимало поціновувачів творчості Юрія Іздрика зібралися у понеділковий вечір, аби послухати поезію із збірки-фотоальбому «NAKED ONE», що побачила світ у видавництві Meridian Czernowitz у 2020 році у співпраці з київською фотографкою Настею Тєліковою.

“Я люблю ваше місто. Правда, я не так давно його полюбив. Моя мама з Луцька. Я вперше був тут рочків в чотири. Було літо, спека, мене закачало”, - поділився на початку вечора травматичними спогадами автор про наше місто. Однак останні його приїзди були дуже вдалими, й він вирішив “повторити досвід”. До слова, цього разу Юрій Іздрик обрав лише три міста для туру: Тернопіль, Луцьк та Львів, бо зараз письменник веде доволі усамітнений спосіб життя.



Також Юрій Іздрик розповів, що на презентації він перебуває у золотому ліфоні. Модераторка, директора літературного фестивалю “Фронтера” Елла Яцута додала, що це відзнака, яка надається титулованому найсексуальнішому митцю української культури.

“Яка жопа з цією культурою, якщо найбільш сексуальний - 60-річний митець”, - іронізує Іздрик. Загалом його вечір складався з поезії, гумору та спогадів про роботу у різних проектах.

Коли ж розмова зайшла за збірку, то Юрій Іздрик розповів, що перше фото ню зробив давно, років десять тому. І сталося це доволі випадково в офісі приятеля. “Фотографія потрапила в мережу і як тоді, так і тепер, викликала срач. Люди, двадцять перше століття. У вас не вирішена проблема з тілесністю. Ви боїтеся власного тіла”, - розповідає письменник про реакцію на його фотопроєкт. “Якби я ще писав книжки, то писав би всесвітню історію х*йні, то була б дуже довга історія”, - жартує автор.



Згодом визріла ідея попрацювати з фотографом, як митцем, “погратися” зі світлом та виступити живим матеріалом. Так і склалася співпраця з Настею Теліковою.

До слова, розказав митець і про свою кінематографічну кар'єру, адже він зіграв одну з головних ролей у фільмі Ірини Цілик “Фелікс і я”, знятим за мотивами книжки Артема Чеха “Хто ти такий?”. Модераторка Елла Яцута зазначила, що сподівається всіх присутніх побачити на прем’єрі стрічки в Луцьку.

Опісля читання поезії насамкінець Юрій Іздрик виконав ще й власну музичну композицію. А після презентації усі охочі могли сфотографуватися з митцем та підписати книги.



Хто ж пропустив презентації книги автора може переглянути її у Фейсбуці на сторінці “Фронтери” за посиланням.

Подія відбулась в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Юрій Іздрик розповів про ню-зйомки, статус секс-символа та дитячі спогади про Луцьк
18 жовтень, 2022, 10:32