Заарештовані санаторії та готелі хочуть передати на облаштування житла для переселенців

Заарештовані санаторії та готелі хочуть передати на облаштування житла для переселенців
В уряді обговорили порядок передачі арештованого та передавного АРМА майна в управління місцевої влади або приватним управителям для забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Представник АРМА розповів, що ідея нового механізму полягає в тому, що поки йдуть розслідування кримінальних справ до остаточного рішення суду щодо того чи іншого арештованого об’єкта, буде об’явлено конкурс на відбір управителя такого майна з обов’язковою умовою того, що частина такого об’єкта має передаватись на потреби ВПО.

Наразі в розпорядженні Агентства є близько 80 об’єктів нерухомості, які можуть бути виставлена на конкурс з пошуку нових управителів. Серед них – готелі та бази відпочинку.

«До складу кожного готелю чи бази відпочинку може входити декілька об’єктів нерухомості. Обов’язковою умовою таких конкурсів буде те, що новий управитель має забезпечити передачу 10-20% від номерного фонду на потреби внутрішньо переміщених осіб», – додав тимчасовий виконувач обов’язків Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Дмитро Жоравович.

Перша віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко наголосила, що доступ до таких конкурсів мають отримати, як приватні, так і державні підприємства.

«Міністерства можуть виходити на такі конкурси через Держпідприємства, які є в їх підпорядкуванні. Держава зацікавлена у збереженні і функціонуванні цих об’єктів», – додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Санаторії треба передавати дійсно тим хто потребує мамам з маленькими дітками а також мама корі приїхали з дітьми самі а не таким котрі живуть в гуртожитку на вул бенделіані чому міська влада до цього часу їх не виселила
Відповісти
Останні новини
Заарештовані санаторії та готелі хочуть передати на облаштування житла для переселенців
27 жовтень, 2022, 18:55