Підпал Любомльського суду: жителя Миколаєва засудили до 4,5 років позбавлення волі

Підпал Любомльського суду: жителя Миколаєва засудили до 4,5 років позбавлення волі
Жителю Миколаєва, який кинув вибуховий пристрій у приміщення Любомльського районного суду, призначили покарання у виді чотирьох років та шести місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Суд визнав 43-річного жителя Миколаєва винуватим у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисного пошкодження чужого майна шляхом вибуху, а також незаконних дій із бойовими припасами та вибуховими пристроями (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зранку 15 січня 2022 року чоловік разом із 28-річним спільником, розбивши вікно у кабінеті на першому поверсі приміщення Любомльського районного суду, кинули туди вибуховий пристрій. У результаті вибуху було пошкоджено майно Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області на суму понад мільйон гривень.

Зловмисників затримали 2 лютого 2022 року. Під час обшуку у помешканні одного з чоловіків у Миколаєві виявили корпус осколкової ручної гранати РГД-5 та уніфікований запал дистанційної дії.

Згодом з'ясувалося, що вибух у суді замовив 38-річний громадянин Литовської Республіки задля знищення матеріалів кримінального провадження про вчинення ним наркозлочинів.

Іноземцю повідомили про підозру у вчиненні цього злочину, матеріали щодо нього виділені в окреме провадження, він оголошений у розшук, як і молодший із виконавців.

Старшому із «підривників» суд призначив покарання у виді чотирьох років та шести місяців позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.