Білоруса, який рік проживав у Луцьку, можуть видворити з країни

Білоруса, який рік проживав у Луцьку, можуть видворити з країни
На Волині громадянин Білорусі програв суд за позовом до Державної міграційної служби України. Чоловік приїхав до Луцька рік тому і не хотів повертатися на батьківщину. Тепер його можуть видворити з країни примусово.

Про це стало відомо з рішення Луцького міськрайонного суду від 20 жовтня, пише «Сила правди».

Білорус Сергій С. приїхав в Україну 3-го жовтня 2021 року. У Луцьку проживав разом зі своєю цивільної дружиною. За законом, міг перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів, але перебував вдвічі більше. Крайній термін залишити нашу державу у нього минув ще у квітні 2022-го.

15 вересня працівники Служби безпеки України та поліції прийшли до квартири у Луцьку, де мешкав Сергій С., аби доставити його до відділу міграційної служби.

І лише після цього, 20 вересня, чоловік звернувся до Державної міграційної служби у Волинській області з проханням скласти заяву про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. За його словами, йому відмовили через «відсутність дипломатичних зв’язків з Республікою Білорусь». Та все ж заяву-анкету на визнання його біженцем він заповнив.

7-го жовтня він звернувся до суду з позовом до міграційної служби. Він просив скасувати рішення про примусове повернення в Білорусь чи третю країну. Чоловік пояснив, що до Білорусі в’їхати не може, адже через підтримку збройної агресії Росії проти України митниця не працює. А для в’їзду на територію Польщі чоловіку потрібна віза. До того ж, за його словами, у разі повернення до Білорусі, його чекає переслідування за участь у протестних акціях у 2020-му році.

Однак суд не знайшов законних підстав для задоволення позову.

«Під час перебування на території України та станом на 15.09.2022 року позивач до підрозділів ДМС України у Волинській області та інших областей України щодо продовження термінів чи з інших питань перебування на території України не звертався та згідно наданої інформації сектором з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС у Волинській області громадянин Республіки Білорусь Сергій С. в процедурі отримання захисту в Україні не перебуває», – йдеться у рішенні Луцького міськрайонного суду.

Рішення може бути оскаржене протягом десяти днів з дня його проголошення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Білорус, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«відсутність дипломатичних зв’язків з Республікою Білорусь»

Диплоиатичні відносини з лукаруссією не розірвані.
Це банда, а не державна служба.
Відповісти
Завжди з повагою відносився до журналістів і намагався взаємодіяти по максимуму, де це в користь ЗМІ і клієнтам. Але мабуть доведеться переглянути своє відношення....
Скажіть будь ласка, а чим Ви керувались, вказуючи анкетні дані особи, якій внаслідок такої публікації безсумнівно загрожує небезпека?...
Стаття втратила би актуальність чи цікавість без прізвища? Чи можливо це з метою "а нєфіг було протестувати результатам "виборів"?...
З задоволенням прочитаю відповідь, хоча висновки вже зробив.
Відповісти