Наступним генсеком НАТО може стати Христя Фріланд, – ЗМІ

Наступним генсеком НАТО може стати Христя Фріланд, – ЗМІ
Країни НАТО активно обговорюють кандидатуру наступника генсека Альянсу Єнса Столтенберга. У США основним кандидатом вважають віце-прем'єра та голову Мінфіну Канади Христю Фріланд, яка має українське коріння.

Серед переваг Фріланд називають володіння кількома мовами, і навіть те, що вона очолювала "складні відомства", - повідомляє "Кореспондент", посилаючись на джерела The New York Times.

Повноваження Столтенберга закінчуються восени 2023 року. За даними газети, у Євросоюзі розглядають на посаду кандидата – жінку з країн-членів спілки. Серед них – прем'єр Естонії Кая Каллас, президент Словаччини Зузана Чапутова та екс-президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович. Від Великої Британії на цю посаду може претендувати міністр оборони Бен Воллес, який відмовлявся брати участь у виборах прем'єра.

Але, як зазначають співрозмовники газети, переговори тільки розпочинаються і на цьому етапі перших кандидатів найчастіше відсівають у рамках обговорення з членами Альянсу. США зазвичай не виставляють свою кандидатуру, оскільки американський генерал керує військами Альянсу у Європі.

Серед переваг Фріланд називають володіння декількома мовами (англійською, французькою, італійською, українською та російською), здібності при веденні прес-конференцій, а також те, що вона очолювала "складні відомства". Вона може стати першою жінкою та першим громадянином Канади на посаді генсека НАТО.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Христя Фріланд обійняла посаду віце-прем'єр-міністра Канади. До цього вона обіймала посаду міністра закордонних справ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Наступним генсеком НАТО може стати Христя Фріланд, – ЗМІ
06 листопад, 2022, 11:34