На Волині у перевізника конфіскували тепловізорів на 2,7 мільйона гривень

На Волині у перевізника конфіскували тепловізорів на 2,7 мільйона гривень
На Волинь фурою із Польщі хотіли завезти 24 тепловізори без належного декларування і митного оформлення. Через це водія вантажівки судили, а тепловізори конфіскували у дохід держави.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду від 27 жовтня, пише «Сила правди».

13 вересня на митному посту «Ягодин» зупинили вантажівку «Renault», у якій знайшли 24 незадекларованих та не зазначених у товарно-супровідних документах ручних тепловізори «Thermtec Cyclops 650». Вони знаходились у двох картонних коробках у напівпричепі серед інших товарів.

Водій вантажівки Михайло Іраник на суд не з’явився, але через адвоката у пояснювальній записці розповів, що при завантаженні товару присутнім не був, перебував у кабіні, а у товарно-супровідних документах поставив свій підпис. Зазначив, що знає про обов’язок водія-експедитора щодо перевірки товару і кількості вантажних місць при завантаженні. Також наголосив, що визнає свою провину, а тепловізори віз на прохання волонтерів для Збройних сил України.

Суддя Любомльського районного суду Олег Павлусь визнав чоловіка винним, але не став призначати йому штрафу. Натомість конфіскував 24 тепловізори у дохід держави. Згідно з товарознавчою експертизою, їхня вартість становить 2,7 мільйона гривень. Також з Михайла Іраника постановили стягнули 179 гривень на користь Волинської митниці за зберігання вилученого товару та 496 гривень судового збору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер митники та бариги будуть їздити на охоту 3 "Thermtec Cyclops 650" , а ЗСУ з болтом в окопах .
Слава Корупції !!!
Відповісти
Ото суддя засудив за таку кількість тепловізорів в військовий стан треба тюрму давати суддя в свою бездонну кишеню добрий куш запакував щоб ти тими грошима вдавився
Відповісти
А якби бомбу завантажили в фуру? То б водій теж сказав, що сидів в кабіні і при завантажені не був присутній. Ну такий абсурд і брехня...і суд ведеться на неї...
Коли мародерів що мутять на мільйони будуть реально наказувати? Ганьба...
Відповісти
Ганьба суду...коли будуть наказувати мародерів?
Відповісти