У громаді на Волині спорудять одне із найдорожчих укриттів в Україні

У громаді на Волині спорудять одне із найдорожчих укриттів в Україні
У Підгайцівській громаді, що біля Луцька, планують витратити 13 млн грн на капітальний ремонт укриття під місцевим ліцеєм. Два місяці тому для облаштування найпростішого укриття у цій будівлі вже витратили майже 2 млн грн.

Така інформація міститься в електронній системі публічних закупівель Prozorro, пише ВСН.

Згідно із технічною документацією, в приміщенні, де буде укриття, знесуть деякі стіни, повністю оновлять внутрішні будівельні роботи: штукатурку стін, стяжку підлоги, покладуть керамічну плитку, облаштують підвісні стелі. До укриття підведуть водопостачання, тут будуть умивальники із холодною та теплою водою, санвузли, система вентиляції.

Також у вартість ремонту входять меблі, у тому числі – 185 двоярусних ліжок, та засоби індивідуального захисту: 307 респіраторів і 614 пар захисних рукавичок.

Згідно із даними системи Prozorro, ремонт цього об’єкта у Підгайцях під укриття – один із найдорожчих в Україні.

Більшу суму із бюджету планують витратити лише в трьох закладах. Наприклад, в навчальному закладі Слобожанської селищної ради, що в Дніпропетровській області. За заплановані 23,8 млн грн тут хочуть облаштувати протирадіаційне укриття та повністю відремонтувати три поверхи школи.

Відкриті торги на визначення компанії, яка проведе ремонт в Підгайцівському ліцеї під укриття, оголосив відділ освіти, культури, молоді і спорту місцевої сільради. Заявки на участь у тендері приймаються до 19 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Половину вкрадуть це ж Підгайці, вони вже не раз були помічені в корупції
Відповісти
Укриття повинні бути не найдорожчі, а найбезпечніші ! А тут мова іде не про спорудження, а про пристосування ! Є державні будівельні норми ! Має бути проектно-кошторисна документація ! Розробці проекту має передувати обстеження існуючої споруди, повинні бути проведені розрахунки на відповідність несучої здатності від прямого попадання, на протирадіаційну безпеку і т. д. і т. п. Повинна бути проведена держбудекспертиза ! Облицювання керамічною плиткою тільки навпаки збільшує травмування, а підвісна стеля - то взагалі в голову не вкладається ! Його ж треба буде здати в експлуатацію !Потьомкінське бомбосховище !
Відповісти
От молодці, там такі підвали з прострими кімнатами, що вийде повноцінний поверх школи, але під землею. У мирні часи послужить ще , можна туди роздягальню буде перенести чи бібліотеку, чи майстерню для трудового, а на першому поверсі звільняться кімнати для класів. Видно, що люди думають на перспективу. Вже в школі 1000 дітей в дві зміни, треба розширятись. Автори статті поняття зеленого не мають, яка там школа.
Відповісти
Не зводять, а ремонтують!!!
Безграмотні.
Відповісти
От підвісні стелі в укритті - це ідіотизм.
Відповісти
Останні новини
У громаді на Волині спорудять одне із найдорожчих укриттів в Україні
14 листопад, 2022, 15:33