У Луцьку відкрили оновлений неонатальний центр для немовлят-«поспішайок». ФОТО

У Луцьку відкрили оновлений неонатальний центр для немовлят-«поспішайок». ФОТО
У Луцьку після капітальної реконструкції відкрили центр для виходжування найменших немовлят.

В обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства приурочили до Всесвітнього дня недоношеної дитини, - повідомили у Волинській обласній раді.

Директорка медоб’єднання материнства і дитинства Ірина Горавська розповіла, що це особливе відділення не знало ремонту з часу створення – понад три десятиліття. Сама ж реконструкція тривала 2 роки.

«Сьогодні для усіх нас довгоочікуваний день. У цей важкий для країни час ми усе ж маємо привід для радості – сучасний і мільтифункціональний центр, де виходжують і повертають до здорового життя наших крихіток. Я висловлюю величезну вдячність голові Волиньради, депутатському корпусу за спрямовані на цю мету понад 30 мільйонів гривень з обласного бюджету. Це був не просто ремонт, а технологічно складна реконструкція систем життєзабезпечення, і з цим завдання досконало впоралася будівельна компанія
«Луцьксантехмонтаж», - запевнила Ірина Горавська.

В оновленому неонатальному відділенні дві реанімації для новонароджених на 12 місць, операційна, палати для діток з мамами та найсучасніше обладнання. Щороку тут виходжують в середньому 300 недоношених малюків, найменші з яких були вагою 420 грамів. А також повертають здоров’я немовлятам із вродженими вадами, проводячи від 40 до 60 складних операцій на рік. При відділенні працює і виїзна неонатальна бригада та 2 реанімобілі, адже таких немовлят доправляють з усієї області.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт зазначив, що найбільшими досягненнями неонатального центру є надзвичайно професійний колектив та, без сумніву, тисячі малюків, яким тут подарували другий шанс на життя.

Зі словами вдячності до персоналу неонатального відділення звернулася і одна з колишніх пацієнток – 20-тирічна Дарина.

«Для мене було дуже важливо приїхати сьогодні сюди і обійняти моїх рятівників. З народження і до 3-ох років тут був мій другий дім, а двоє працівників лікарні стали моїми хресними батьками. Завдяки усім вам ми, поспішайки, зараз маємо здорове і щасливе життя», - запевнила дівчина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкрили оновлений неонатальний центр для немовлят-«поспішайок». ФОТО
17 листопад, 2022, 22:17