За використання генераторів потрібно платити, – податківці Волині

За використання генераторів потрібно платити, – податківці Волині
Господарюючі суб’єкти, які використовують пересувні дизель-генератори, як резервне джерело електричної енергії, повинні платити спеціальний податок.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Йдеться про особливості сплати екологічного податку за викиди в атмосферне повітря суб’єктами господарювання, які використовують пересувні дизель-генератори, як резервне джерело електричної енергії.

Згідно до пп.14.1.230 Податкового кодексу України - стаціонарне джерело забруднення - підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об`єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та/або скиди забруднюючих речовин у водні об`єкти.

Дизельні генератори та інші установки, що працюють на паливі, є стаціонарними джерелами забруднення.

Тому власники/користувачі таких генераторів є платниками екологічного податку за обсяги забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря в результаті спалювання дизельного пального генераторами, визначені згідно з даними їх паспортними даними.

Об’єктом оподаткування екологічним податком визначено обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря такими джерелами забруднення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пересувні генератори не є СТАЦІОНАРНИм джерелом живлення...податківцям нема чим займатися ?
Відповісти
Супер!!
Сама корумпована і хабара організація і тут свого поганого носа запхала.
Відповісти
Придумалм ,щоб собі генеретор виклянчити в когось.Рекетири.
Відповісти
Стаціонарне джерело викидів забруднюючих речовин в повітря то є податкова. При чому викиди останнім часом неперевершені у своїй тупості, а генератор то є пересувне джерело викидів.
Відповісти
Ви їм дайте постійне світло і не потрібен буде генератор!!!
Відповісти
В країні іде війна з москалями, а чиновники всіх рангів (воюють з українськими громадянами) ще гірше окупантів по факту коли нажеруться???
Відповісти
Скоро схочуть оподатковувати мотокоси, тримери, бензопили... За викиди транспортних засобів заклали ж податок в ціну пального!!! його платимо при його купівлі. чому мають додатково ще якийсь платити?
Відповісти
Звічайні бандити, при військовому часі, це вороги і шкідники
Відповісти
А не пішли б ці податківці за рускім кораблем?
Відповісти
Банда підерасів (у негативному значенні слова) і шкідників.
Відповісти
Стану посередником в корупційній схемі!! 10%мої!!
Порядність гарантую!!
Відповісти
Розпорядження Народу України!
Податок за використання генераторів сплачується в розмірі пяти ударів кийком податковому інспектору по тильний частині тіла!
Відповісти
Тут думаєш як вижити а воно бидло людей хоче пресувати за генератор.нафтобази .заводи все горить .воно хоче дойба...сь до якогось генератора.Бидло ще гірше ніж окупант
Відповісти
Звичайним людям в себе вдома немає чим перейматися.Вони не господарюючі суб'єкти.
Відповісти
Податок на викиди закладено в ціну пального. Генератор є тим самим двигуном вз, що й двигун авто. Для нього використовується те саме пальне з автозаправок, що й в автомобіль. Купуючи пальне, людина автоматично сплачує цей податок на викиди оператору продавцю, який потім сплачую його державі залежно від обсягів реалізованого пального. Якщо якийсь хитрожопий податківець вирішить стягнути податок з покупця пального вдруге, бронежилет не допоможе.
Відповісти
242.1. Об'єктом та базою оподаткування є:

242.1.1. обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
Податківцям можна не напрягатись, пересувна генератори не підпадають під оподаткування екологічним податком. Питання закрите. Стаття тільки посилає напругу серед людей. Не зліть населення.
Відповісти
А давайте податок ведемо для державних працівників за те що сидять в теплі і нічого не роблять і зарплату платити не будемо
Відповісти
додати нічого,люди все написали...
Відповісти
Хай спочатку наведуть порядок з забезпеченням всіх українців в у умовах війни портативними електростанціями з можливістю підключати сонячні панелі а от тоді вже починають когось .До речі такі штрафи в умовах війни до свої громадян незаконні ,а от на російських агресорів подати у суд за вбивства ,захоплення територій і порушення екології то буде цілком прийнятно..
Відповісти
Хай спочатку наведуть порядок з забезпеченням всіх українців в у умовах війни портативними електростанціями з можливістю підключення сонячних панелей а от тоді вже зможуть комусь притензії висувати .До речі такі штрафи в умовах війни до свої громадян неприпустимі ,хай краще на російських агресорів подають у суд :за вбивства людей ,за захоплення територій і за порушення екології в Україні.
Відповісти
Можливо і є такий закон, але не цей раз.Купляйте, працюйте, ніхто до вас не прийде. Разом нас багато, нас не подолати!
Відповісти
Є пропозиція надіслати делегацію з ДПА, і то чим побільшу, на фронтові рубежі,щоб вони там оподатковували викиди з техніки окупантів,там техніки багато,викидів іще більше.До того ж викиди з палива залитого в оркостані,то можна і оподатковувати їх як нерезидентів.Ото надходжень в бюджет буде!За це і премію не шкода їм виписати,що нє?:)
Відповісти
Водії дизелів мажте сраку вазеліном бо у вас на борту генератор


Відповісти
Останні новини
За використання генераторів потрібно платити, – податківці Волині
09 грудень, 2022, 02:17