У Луцьку на перше різдвяне богослужіння 25 грудня прийшли сотні людей. ФОТО

У Луцьку на перше різдвяне богослужіння 25 грудня прийшли сотні людей. ФОТО
У кафедральному соборі Луцька відбулася святкова служба на Різдво 25-го грудня. У нижньому храмі святкове богослужіння розпочалося о 7:30, а у верхньому - о 9-й.

Про це пише ВСН.

Цього ранку до храму прийшли сотні вірян, що вирішили відсвяткувати Різдво попри війну, яку веде Росія, і повітряну тривогу, що розпочалася незадовго від початку богослужіння.

Наприкінці різдвяної служби митрополит Луцький і Волинський Михаїл привітав прихожан із Різдвом Христовим.

«Дозвольте привітати з цим радісним святом, яке надихає на життя, на боротьбу за життя. Звичайно, цього року свято має гіркоту та хвилювання за майбутнє України, за втрати у родині; якесь місце буде вільне, тому що хтось помер, хтось загинув.

Але воно є і підбадьоренням сьогодні, бо Господь смертю смерть подолав, дає радість, впевненість в майбутньому, пам'ять про тих, хто помер за нас, даруючи нам життя. Ми повинні бути щасливі, вони на небесах будуть радіти, що це не даремно», - промовив владика Михаїл.

Він зазначив, що при всій міцності його характеру, ледве не зронив сльозу, коли побачив таку велику кількість людей у храмі.

«Якщо ми в своїй голові перемогли старі стереотипи, однозначно переможемо на фронті. Найбільший воїн - не той, що може перемогти когось, а той, що може перемогти себе», - наголосив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Владика повідомив, що волинські паломники перебувають у Константинополі у Вселенського Патріарха. Вони, вітаючи його зі святом, звернулися за благословенням, щоб повністю перейти на весь календар, на що отримали дозвіл.

Після святкового богослужіння владика запропонував разом заколядувати, а продовжили співати колядки на Театральному майдані, щоб знищити нечисту силу, яка там лишається, і звеселити серця хлопців на небесах. Саме там часто проводжають українських Героїв в останню дорогу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А поясніть, будь-ласка, про яку нечисту силу йдеться у цій статті, і де у Бібліі написано що можна таким чином(через колядки і веселоші) звеселяти душі полеглих воінів?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на перше різдвяне богослужіння 25 грудня прийшли сотні людей. ФОТО
25 грудень, 2022, 22:55