Чому на автостанції у Луцьку збирають гроші за перебування у приміщенні

Чому на автостанції у Луцьку збирають гроші за перебування у приміщенні
У Луцьку на автостанції з пасажирів збирають гроші за перебування у приміщенні. Гроші за перебування всередині автостанції беруть у вечірню пору з пасажирів, які не мають придбаних на касі квитків.

Про це йдеться на сторінках ІА "Конкурент".

Про ситуацію в соцмережах розповіла користувачка Ольга Менько.Жінка повідомила, що її матір приїхала до неї у гості на Різдво і стала свідком збору коштів за перебування на автостанції. Не хочеш патити - виходь із приміщення.

Інформації про те, що за перебування у приміщенні без квитка доведеться платити, ніде на території автостанції нема. Крім того, про це не знають навіть диспетчери.

Ситуацію в коментарі журнаістам пояснила заступниця голови правління ПрАТ «Волинське обласне пiдприємство автобусних станцiй» Наталія Гітун.

За словами жінки, такі збори на автостанції – нововведення. Їх запровадили цього літа.

«Дійсно, є розроблена калькуляція. Автостанція має закриватися о 22:00, і ті пасажири, які залишаються чекати на автобус – ми їх не виганяємо. Але якщо вони не мають квитків, придбаних на наших сайтах чи на касах, а просто сидять – нічний черговий збирає по 30 гривень за перебування і видає чек. Якщо чеку нема – це вже порушення та корупційна складова», – пояснила вона.

Наталія Гітун каже, що це офіційний платіж, який затверджений відповідним наказом, і має свою тарифікацію. З цих грошей в тому числі державі сплачується податок. А зважаючи на скрутні карантинні часи, підприємству доводиться шукати додаткові джерела прибутку.

«Ми самоокупне підприємство, яке справно платить податки. Щоб ви розуміли, гроші, які люди платять за квиток, отримує перевізник. А ми беремо на утримання підприємства лише ті 8-10%, які ми отримуємо з продажу квитка. Якщо у нас пасажири сідають без квитка – ці гроші осідають в кишенях перевізників. Ми опалюємо об'єкт, а це обходиться до 100 тисяч гривень в місяць, сплачуємо цілий рік податки за землю – 110 тисяч гривень в місяць за дві луцькі автостанції, у нас у штаті 228 працівників, і ми маємо платити їм зарплату. А ще ПДВ, ремонт, утримання території – а в нашого підприємства 23 автостанції, і збитковими є всі, крім Луцька і Ковеля. Тому що ми живемо на 10% з квитка, а наші пасажири намагаються сісти в автобус без квитка», – каже вона.

Жінка пояснює, що збори за перебування у приміщенні від людей, які не мають квитка, допомагають також боротися із безхатьками, які часто обирають автостанцію місцем для ночівлі. Завдяки цьому їх на території стало менше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це гадючник, а не автостанція.
Її треба розвалити, побудувати гігантський торговий мол і вижілити 10% підземної площі під автобусний термінал як у Вроцлаві.
Відповісти
правильно. Люди можуть попутками добратись до Горохова і там сісти на автобус, а тут хай поважні бізнесмени бабло нормальне косять, а не сміх якийсь на 30 грн
Відповісти
Наталія Гітун не треба брехати! Збирали гроші і раніше, і це зовсім не нововедення цього літа
Відповісти
Такого дива ніде у світі нема ,виходить якщо нема тридцять гривень ,а на дворі мороз ,то ці падлюки тебе не пустять .Українці ви ,чи в Луцьку якесь недороблене бидло ?
Відповісти
Таке враження, що Ви читати не вмієте. Бубните собі під ніс як стара баба.
По АС пройти гидко, бомжі, цигани, холодно, брудно, туалет платний для пасажирів з квитками.
Відповісти
В грудні була в Луцьку з квитком Фліксбуса, купленим в інтернеті. Охорона АС перевірила наявність в мене квитка і спокійно впустила в пасажирський зал чекати автобуса. Не бачила, щоб охорона брала з когось гроші. В залі були люди з квитками, впускали людей до довідки та один чоловік залишав багаж на зберігання. Принаймі в залі не було бомжів, циган, на яких нема на законодавчому рівні управи та різної малолітньої шантрапи.
Відповісти
А як Луцьк вирішує питання безхатьків
Відповісти
Ці падлюкі деруть за все гроші. За заїзд. З таксистів. За стоянку
Відповісти
Останні новини
Чому на автостанції у Луцьку збирають гроші за перебування у приміщенні
10 січень, 2023, 01:15