Лучанину Максиму Мартинову просять присвоїти звання «Героя України» посмертно

Лучанину Максиму Мартинову просять присвоїти звання «Героя України» посмертно
Лучанину Максиму Мартинову, який з 2019 року був в зоні АТО та від першого дня повномасштабної війни стояв на передових позиціях, просять присвоїти звання "Героя України" посмертно.

Відповідну петицію зареєструвала його дружина Катерина МАртинова 31 січня.

"Прошу присвоїти звання «Героя України » моєму чоловіку, офіцеру старшому лейтенанту Мартинову Максиму Юрійовичу, 1997 року народження посмертно. Мартинов Максим народився у Луцьку. Коли почалась війна, він вступив у Львівську Національну Академію сухопутних військ і свідомо став військовослужбовцем. Служив в 14-ій окремій механізованій бригаді. З 2019 року був в зоні АТО та від першого дня повномасштабної війни стояв на передових позиціях.

Загинув 19 серпня 2022 року на Харківському напрямку Чугуївського району селі Шестакове. Їдучи безпосередньо на позицію, мій чоловік разом зі своїми побратимами підірвались на міні. Залишив дружину, двох донечок, батьків. На момент загибелі молодшій доні було всього 4 місяці, старшій - 5 років. Був людиною слова, чесним, мужнім і завжди переживав за свій особовий склад. Всі, кому пощастило бути знайомим з ним, любили і поважали його.

Він заслуговує на присвоєння почесного звання «Героя України», оскільки до останньої миті свого життя захищав суверенітет нашої держави і віддав своє життя задля нашої перемоги та незалежності України", - йдеться в тексті петиції.

Петицію можна підписати за посиланням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.