Які спеціальності потрібні в армії та чому необхідний «примус» до мобілізації

Які спеціальності потрібні в армії та чому необхідний «примус» до мобілізації
В Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Про це у коментарі "Апостроф" сказав капітан 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Олександр Ганущин.

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена", – сказав військовий.

Ганущин наголосив, що держава змушена примушувати своїх громадян до мобілізації, подобається їм це чи ні. Бо якщо не вдасться захистити Україну, тоді доведеться жити в окупації.

"Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше – це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони очевидно є вищими, ніж були півроку тому, але вони пов'язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани по мобілізації з того боку", – сказав Олександр Ганущин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Примусова мобілізація цн добре то ще потрібно і загорожувальні загони як в росії чи велику вітчизняну війну напевно будуть переймати досвід у росії про мобілізацію а чи потрібні Україні такі вояки які під примусом будуть служити і при нагоді можуть підвести українське військо так як росіяни які нехочуть воювати здаються вполон
Відповісти
Для України потрібні лише вмотивовані військовослужбовці
Відповісти