«Проблема існує давно»: у Луцьку боротимуться із хаотичним рухом приміського транспорту

«Проблема існує давно»: у Луцьку боротимуться із хаотичним рухом приміського транспорту
У Луцьку продовжать боротьбу із хаотичним рухом приміських маршруток.

Про це йшлося під час оперативної наради міського голови Луцька у понеділок, 13 лютого.

Мер міста Ігор Поліщук зауважив, що проблема із рухом приміського транспорту у Луцьку, яка існує вже давно, досі не вирішена. Про це свідчить нещодавній аналіз працівників Луцькради.

«В один січневий день на зупинці «Промінь», у сторону вулиці Яровиця, з 9 години до 11-ї – «Луцьк–Промінь», «Гірка Полонка»–Ківерці», «Луцьк–Датинь», «Луцьк–Світязь», «Луцьк–Нововолинськ, «Луцьк–Несвіч», «Луцьк–Стара Гута», «Луцьк–Коршів» тощо. 35 приміських автобусів пройшли через цю зупинку, із них 33 – здійснювали посадку та висадку пасажирів.

Ми говоримо, що в нас ускладнений рух транспорту в місті, тому що є багато транспорту. Як же він буде не ускладнений, якщо це тільки один напрямок, одна зупинка?» – зазначив Поліщук.

Він підкреслив, що лише за ківерцівським напрямком у Луцьку здійснюють перевезення 43 приміські автобуси.

«Паралельно з нашою системою транспорту, працює ще одна система. Працює абсолютно хаотично, ніхто не контролює ці перевезення, ніхто ні за що не відповідає і не зрозуміло, за яким принципом та за якими правилами вони їздять», – наголосив міський голова.

Начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка у відповідь зауважив, що листи в Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України вже підготовлені. Щоправда, за словами Главічки, є проблеми законодавчого характеру.

«Ці маршрутки не мають права зупинятись на міських зупинках. Відповідно до чинного законодавства, за цією ситуацією здійснює контроль Укртрансбезпека, управління патрульної поліції та організатор цих перевезень», – прокоментував Главічка.

Отож міський голова Луцька доручив відділу транспорту здійснити серйозну роботу в цьому напрямку відповідно до чинного законодавства: «Якщо це, до прикладу, автобус «Луцьк-Нововолинськ», то він має доїхати до автостанції і не здійснювати перевезення містом паралельно з нашими транспортними засобами».

Іванна КУШНІРУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви що МАКУ ПОНАЇДАЛИСЬ?, а коли шість тролейбусів парканулись біля « променя», тоце нікому нічого неускладнювало.
Відповісти
Виходить, що якщо мені потрібно з Гірки Полонені на базар, то я мушу їхати до 40- го чи до Ківерець і вертатись пішком.
Відповісти
Тобто пасажири міжміських автобусів мають їхати на автостанцію, а тоді міським транспортом повертатися на потрібну зупинку. Я розумію що ви не їздите громадським транспортом, але хоча б задайте собі питання, чи це було б зручно для вас, якби ви їхали так з села на роботу. Чиї інтереси у вас в пріоритеті: простих людей чи міських маршрутників перевізників.
Відповісти