У Луцькій райлікарні закривають пологове відділення: що буде з персоналом. ВІДЕО

У Луцькій райлікарні закривають пологове відділення: що буде з персоналом. ВІДЕО
У Луцькій районній лікарні закривають пологове відділення, проте гінекологічне на десять ліжок функціонуватиме. Працівників не звільнятимуть.

Про це розповів Суспільному головний лікар медзакладу Сергій Коновал.

Прийматимуть пологи у медзакладі до 20-го березня, далі акушерське відділення припинить роботу. Зі слів Сергія Коновала, весь середній та молодший персонал переведуть в інші відділення.

Медична сестра Світлана Левчук у пологовому відділенні два роки працювала акушеркою, нині — постова медсестра у відділенні травматології.

Національна служба здоров’я не фінансуватиме "Пологовий пакет" у поточному році, через те, що упродовж трьох місяців, з липня по вересень минулого року, відбулося 36 пологів, на два менше, ніж потрібно для отримання фінансування.

Надавати допомогу вагітним у лікарні все ж будуть, – каже лікар В’ячеслав Фронц. Після 20 березня буде функціонувати гінекологічне відділення на десять ліжок. На його базі лікарні зможуть обслуговувати жінок до 22 тижнів вагітності та гінекологічних хворих.

Нині у відділенні гінекології лікуються дві пацієнтки. Валерію Головачову сюди з села Коршів, де вона проживає, привезла швидка. Жінку прооперували. "За два дні мене поставили на ноги", – каже пацієнтка.

Станом на кінець лютого з трьох пологових залів Луцької районної лікарні залишився один. У палатах пологового відділення вже обладнують травматологічне відділення.



У Луцькій райлікарні від початку 2023 року прийняли 17 пологів, у попередньому році 161, – каже лікар В’ячеслав Фронц.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькій райлікарні закривають пологове відділення: що буде з персоналом. ВІДЕО
28 лютий, 2023, 08:18