Волинянка створює кількаметрові квіти-світильники з поліетилену. ФОТО

Волинянка створює кількаметрові квіти-світильники з поліетилену. ФОТО
Лариса Гембік із волинського села Воєгоща рік тому почала займатися незвичним заняттям - виготовляти зі спіненого поліетилену ростові квіти, підлогові та настільні світильники.

У «творчому арсеналі» – від кількасантиметрових квіток, які легко вміщаються в долоню, до кількаметрових, більших від самої майстрині, - пише газета "Полісся".

Жінка любить творчість, навіть у новозбудованому будинку самостійно розмалювала стіни і зробила барельєфи, а доповнила дизайн приміщення авторськими світильниками та ростовими квітами. Лариса зізнається: надивилася тієї краси в інтернеті. Коли зробила на пробу троянду, поставила високу планку – двометрова орхідея.

Пізніше були лілія, хризантема, півонія, магнолія, тюльпани, гортензії і навіть лялька. Такі квіткові композиції приносять естетичне задоволення, а у вечірній час деякі з них освітлюють кімнату. У цьому, розповідає жінка, їй допомагає син, який опановує професію електрика.

Найважливіше для майстрині – надати квіткам максимальної природності. Для цього вирізає деталі, а потім з допомогою будівельного фена нагріває і формує пелюстки, вигинаючи та розтягуючи ізолон. Якщо хоче зробити світильник – попередньо надягає плафон, а за ростову основу слугує пластикова труба. Наразі вироби живляться від електромережі, але через нестабільну ситуацію в енергосистемі України майстриня роздумує над тим, аби її творіння можна було підключити до накопичувача енергії (повербанка) або батарейок.

"Вдома ніколи відсиджуватися та й час складний, інколи думаєш, що не до мистецтва, але душа потребує і хочеться ділитися з людьми частинкою своєї радості. Це краса, що не в’яне і надовго зберігає улюблений аромат, – підсумовує Лариса Гембік. – А ще ізолонові квіти практичні у догляді – їх можна протирати і мити під проточною водою, за бажанням – фарбувати".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка створює кількаметрові квіти-світильники з поліетилену. ФОТО
01 березень, 2023, 02:17