Директора школи на Волині оштрафували за преміювання родичок

Директора школи на Волині оштрафували за преміювання родичок
Директор Ківерцівського ліцею Василь Шпирук виписав родичкам по 24 тис. грн премій і не повідомив керівництво про конфлікт інтересів.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Райсуд на Волині оштрафував директора Ківерцівського ліцею Василя Шпирука за виписані премії дружині та матері. Жінки працюють у цьому ж навчальному закладі. Згідно з законом, посадовець перед виписуванням премій мав би звернутись до Ківерцівської міськради і повідомити про конфлікт інтересів, але він цього не зробив. Відтак суд оштрафував його на 3,4 тис. грн.

Як йдеться у постанові Ківерцівського райсуду, адмінпротокол за порушення конфлікту інтересів склали на директора Ківерцівського ліцею №4 Луцького району. Протягом 2021 року він підписав декілька наказів, у яких його матері та дружині, що працюють у цьому ж ліцеї, були виписані премії. Вчительки отримали сумарно по 24 тис. грн.

За законом, директор мав би повідомити Ківерцівську міськраду про конфлікт інтересів, але він цього не зробив. Тож на посадовця склали протокол за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 ККУ (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

На судовому засіданні директор визнав провину, розкаявся та просив суворо не карати. Суд також дійшов до висновку, що його винуватість підтверджується. Суддя Вікторія Корецька призначила чоловікові 3,4 тис. грн штрафу, також він повинен сплатити 536 грн судового збору.

Зазначимо, що постанова ще не набрала законної сили, директор може оскаржити її в апеляційному суді.

Додамо, що згідно з інфомацією на сайті Ківерцівського ліцею №4, директором закладу є Василь Шпирук. У цьому закладі він почав працювати з 1995 року. Крім того, в 2020 році чоловік був обраний депутатом Ківерцівської міськради від партії «За майбутнє».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
3,4 за 24,))) випивши їм ще) суддя лох
Відповісти
Коли вже цей хряк нажреться?
Відповісти
Покажіть це рило, гроші то ми всі не бачили, професіонали блін
Відповісти
Статистика свідчить,що майже ніхто з Майбахів не пішов на війну.Кучкуються в Буковелі біля Кололомойського і Палиці.Імберовський де.Де Гузь,де Рубльв.І вони хочуть влади.
Відповісти
Якщо в цей час преміювалися усі вчителі школи, то це порушення жалюгідне. Ну не повідомив засновника, так це порушення, але не критичне, щоб вже так характеризувати директора. Вася- класний мужик, підняв школу!
Відповісти
Такі новини будемо читати майже про кожного керівника юридичної особи публічного права, бо коли їх приймали на роботу, то не ознайомлювали із поширенням на них норм ЗУ «Про запобігання корупції». Це вже стала судова практика з розгляду таких справ. Штрафи формальні, за недотримання процедури (не повідомлення засновника про конфлікт інтересів).
У даному випадку, Василь Володимирович, як директор школи, в межах своїх повноважень підписав та видав накази (фінансово-розпорядчі документи) щодо преміювання усіх педагогічних працівників і у тому числі дружини та матері. Право на отримання премій закріплено трудовими нормами, а розмір премій був для всіх однаковий, погоджений з профспілковим комітетом (що читається зі змісту рішення суду).
Тобто, суть правопорушення полягає у тому, що при виданні таких наказів потрібно було міську раду письмово повідомити про конфлікт інтересів (що ці накази стосуються працівників-родичів). Хоча фактично, гуманітарний відділ міськради знав, що у школі працюють вже більш як 20 років родичі теперішнього директора, але ж буква закону каже, що потрібно було письмово повідомляти)))
Коментаторів мушу засмутити, завищеного розміру премій чи преміювання виключно родичів не відбулося, лише формальна бюрократія
Відповісти
Останні новини
Директора школи на Волині оштрафували за преміювання родичок
21 березень, 2023, 08:18