«Як помру, то на могилі хай буде два прапори»: 26-річний Герой з Волині віддав життя за Україну

«Як помру, то на могилі хай буде два прапори»: 26-річний Герой з Волині віддав життя за Україну
Богдан Щербик з Луцького району загинув на Донбасі. На його могилі, окрім українського прапора, ще один біло-червоний прапор із написом «На все добре». Це було останнє прохання молодого воїна, яке не могла не виконати родина.

Історію Героя з Волині, який усім серцем полюбив Польщу, розповідає ВСН з посиланням на Fakt.

Можливо, ніхто б у Польщі не почув про 26-річного волинянина Богдана Щербика, який загинув на війні з Росією, якби не допитливість одного волонтера. Наприкінці лютого Даріуш Волосюк повертався до Польщі з Харкова, коли в селі Усичі помітив могилу солдата, на якій майоріли два прапори – польський та український.

Це не давало поляку спокою. Після повернення в країну почав шукати інформацію про загиблого воїна, намагався визначити, звідки взявся польський прапор на могилі. Пан Даріуш зв’язався з представником місцевої влади, який розповів йому зворушливу історію волинянина.

Як виявилося, молодий солдат не мав польського коріння, але з цією країною у нього був особливий зв’язок. У 2014 році мама українця приїхала на роботу до Вісли, потім до неї приєднався син. У Польщі йому добре жилося, працював на будівництві. Але коли в лютому 2022 року в Україні почалася війна, він одразу вирішив повернутися.

І хоча роботодавці намагалися відмовити його від цієї ідеї, Богдан був непохитний. «Адже я клявся, що душею і тілом пожертвую за нашу свободу», – сказав він.

Нарешті він пішов на передову, споряджений бронежилетом, рюкзаком, термоактивною білизною та іншими необхідними речами, які йому закупили поляки.

Родина Богдана Щербика не знала, де саме воював 26-річний хлопець. Лише коли він загинув 14 вересня 2022 року, за чотири дні до свого 27-річчя, виявилося, що він опинився на Донбасі, де в той час точилися одні з найзапекліших боїв. Саме звідти молодий солдат написав своїй матері смс, від якої серце жінки розірвалося на мільйон шматочків.

«Люблю вас усіх. Щасливої ​​дороги. Як помру, то на могилі хай буде два прапори. Україна, Польща і напис: «На все добре»

«Він тоді воював на передовій. Йому було дуже важко. Він прощався з нами. Він завжди казав: «Все добре». Він піклувався про мене. Як мені цього зараз не вистачає «Все добре, мамо», - згадує Неля Самчук, мати загиблого бійця.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Як помру, то на могилі хай буде два прапори»: 26-річний Герой з Волині віддав життя за Україну
26 квітень, 2023, 19:10