«Діти можуть збирати FPV-дрони», − міністр освіти про осучаснення уроків праці

«Діти можуть збирати FPV-дрони», − міністр освіти про осучаснення уроків праці
Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповів, чим діти можуть займатись на уроках праці у школі. Скорочення кількості шкільних предметів можна використати для того, щоб долучити дітей до вирішення суспільних проблем.

Про це в інтерв'ю заявив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, - пише "Кореспондент".

За його словами, МОН розглядає список з низки дисциплін, які можна буде скоротити та зробити стислими курсами. При цьому Лісовий вважає, що варто залишити ті знання, які дитина має отримати.

На думку міністра, деякі предмети необхідно осучаснити. Зокрема - працю.

"Сьогодні діти в школі можуть збирати FPV-дрони. 3D-принтинг доступний для підлітків. Цим усім треба володіти. Треба відходити від моделі уроків праці, коли дівчатка - це швейні машинки та каструльки, а хлопчики йдуть на лобзики. А може, хлопчикам цікавий дизайн одягу - в цьому теж немає нічого поганого", - розповів Лісовий.

Крім того, на уроках праці діти можуть бути долучені до розв'язання суспільних проблем. Зокрема, спрямувати зусилля на допомогу військовим та переселенцям, які втратили дім, безпритульних тварин.

"Можна робити дуже багато сенсових хороших речей, які формують у людини громадянську відповідальність. Ти працюєш для когось і насолоджуєшся результатом", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Лісовий заявив про плани цифровізувати й системно змінити Міносвіти, щоб воно стало частиною оборонної стратегії України. На думку міністра, кількість предметів в українських школах має бути зменшена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Діти можуть збирати FPV-дрони», − міністр освіти про осучаснення уроків праці
23 травень, 2023, 01:15