Росія хоче вивезти українських дітей у Крим, щоб «прикриватися» ними під час наступу ЗСУ, – Лубінець

Росія хоче вивезти українських дітей у Крим, щоб «прикриватися» ними під час наступу ЗСУ, – Лубінець
Під приводом загрози постійних обстрілів фсб рф можуть реалізувати комплекс заздалегідь спланованих заходів для вивезення українських дітей з нових ТОТ і прикордонних з росією регіонів до Криму.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Дітей планують розмістити на літній період в таборах і базах відпочинку всього півострова. Яка мета цих дій? По-перше, створити умови для зменшення ризиків від очікуваного українського контрнаступу на кримському напрямі. По-друге, дискредитувати ЗСУ та представити Україну як «терористичну країну». В інформаційному середовищі уже поширюються проросійські наративи, ніби це Україна самостійно підірвала Каховську ГЕС. Аргументи: ГЕС контролювалася росією, найбільше шкоди вона нанесла містам, підконтрольним рф", - йдеться в повідомленні.

Тобто фактичне викрадення українських дітей мало б мати вигляд «місії порятунку». При цьому фсб рф вважає, що поряд з місцями відпочинку дітей необхідно розташувати пункти управління військами, вузлові підрозділи, наприклад ракетні чи артилерійські та облаштовані місця зосередження (відходу) російських окупаційних військ у разі просування українських військових вглиб Криму.

На думку російських спецслужб, «сусідство» дітей поруч з військовими об’єктами не дозволить або значно ускладнить українським військовим можливості вогневого ураження основних підрозділів та пунктів управління РОВ, значно обмежить чи пригальмує темпи просування ЗСУ по території Криму, дозволить, у разі необхідності, провести провокації з масовими жертвами та дискредитувати ЗСУ перед світовим співтовариством.

У держдумі рф вже ініційовано відповідне звернення до уряду щодо організації евакуації дітей з прикордонних із Україною регіонів до літніх таборів та інших закладів на території АР Крим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.