П’ятеро друзів-підлітків з Волині виготовили близько 400 окопних свічок

П’ятеро друзів-підлітків  з Волині виготовили близько 400 окопних свічок
Юні мешканці Любешівської громади на Волині організували свій своєрідний волонтерський штаб і роблять вагомий внесок у наближення української перемоги, допомагаючи нашим військовим.

Про це пише Нове життя.

А розпочали таку діяльність хлопці у жовтні минулого року.

«Добре пам’ятаю, що якраз був День захисника і захисниць України. Саме тоді я запропонував хлопцям почати робити окопні свічки. Відразу якось не знали, як то правильно все організувати, з чого почати. Але все-таки вже наступного дня ми взялися до справи», –розповідає про старт волонтерства 13-річний житель Любешова Владислав Чернюк.

Таким чином відтоді він, Назар Кудлюк, Денис Видерко, Богдан Петрик та Іван Мартинчук почали активно робити окопні свічки. І загалом уже виготовили їх близько чотирьохсот.

Чимало занесли у волонтерський центр. Забезпечували ними захисників і напряму. Зокрема, передавали для добровольчого формування територіальної громади та відправляли на передову.

«Працювали ми майже щодня упродовж зимових місяців. Головне – аби був матеріал, сам процес уже йшов у нас швидко, так як набили руку», – каже юний волонтер.

А ще зазначає, що нині, із настанням тепла, попит у військових саме на окопні свічки, звісно, зник. Однак ще в середині травня хлопці виготовляли партію цих засобів. До того ж на прохання наших захисників із передових фронтових позицій.

«Вони зателефонували до мене і попросили, аби ми, якщо можемо, зробили свічки. Бо там якраз були заморозки вночі. То ми оперативно все виготовили і передали», – розповідає Владислав Чернюк.

Хлопець додає: не збираються полишати такої зайнятості й надалі. Тобто, як тільки виникатиме потреба, працюватимуть, щоби хоч якось допомогти воїнам наближати таку бажану для всіх перемогу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П’ятеро друзів-підлітків з Волині виготовили близько 400 окопних свічок
09 червень, 2023, 19:00