Театр у Луцьку завершує сезон і кличе на виставу та концерт

Театр у Луцьку завершує сезон і кличе на виставу та концерт
Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка завершує 83-ій сезон вже в цю неділю, 18 червня. З нагоди цього кличуть на виставу-концерт «При ватрі (Пісні України вкрадені росією. Повертаємо своє)».

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost розповіли організатори заходу.

Утім спершу глядачам і глядачкам пропонують переглянути виставу про найсильнішого богатиря Котигорошка та найхитрішого і найпідступнішого Змія.

Чимало зла Змій завдав людям, багатьох одурив і перехитрив, у полон забрав і навіть з’їв! Та ніхто не міг його здолати. Але настав час, і з чарівної горошини з’явився на світ силач Котигорошко. І всі, як один, заговорили, що він переможе Змія…

Невдовзі підступний ненажерливий Змій знову напав на людей і викрав найкрасивішу та найсміливішу дівчину Оленку. Вирішив тоді Котигорошко – годі терпіти Змієві витівки! І вирушив у дорогу, щоб перемогти ворога, визволити всіх, кого той полонив, і врятувати сестру.

На шляху до Змієвого царства герою випало чимало випробувань, багато чому навчився і знайшов справжніх друзів, зокрема, Вернидуба, Крутивуса та Вернигору.

А як вдалося Котигорошку подолати Змія та врятувати Оленку – дізнаєтеся о 12:00 18 червня.



Дещо згодом – о 18:00 – концерт-вистава «При ватрі» перенесе вас у те минуле України, яке так старанно намагається приховати росія – злочинний нащадок не менш злочинного радянського режиму. Унікальний сценарій Дарини Гребенко, режисура заслуженої артистки України Світлани Органістої, живий звук від оркестру театру під керівництвом заслуженого артиста України Миколи Гнатюка, а також яскраві акторські та вокальні роботи – усе це, аби висвітлити один із масштабних російських грабунків: крадіжку української культурної спадщини.

Так, чимало російськомовних хітів були «запозичені» в українців так само безсоромно, як «Ветки калин похилилися» у гурту «Океан Ельзи» (пісня «Не твоя війна»). Наприклад, «Дым сигарет с ментолом», «Вставай, страна огромная» і навіть «Ех, яблочко» – усі ці пісні у свій час були перекладені з української та популяризовані як російські. Ці та інші пісні знову лунатимуть зі сцени рідною мовою, повертаючи історичну справедливість.

Також у концертній програмі будуть використані вірші Василя Стуса та Павла Вишебаби.

Зазирніть до повстанської криївки, побувайте на сільському весіллі та у підпільному кабаку, а головне – погрійтеся біля ватри, за якою мріяли про перемогу наші предки...



Забронювати квитки можна за номерами телефонів +38(0332)725460, +38(0332)725303 або на театральному сайті за посиланням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.