Як захиститись від алергії під час поїздки на автомобілі*

Як захиститись від алергії під час поїздки на автомобілі*
Весняно-літній період – це справжній жах для алергіків. Погіршенню стану людини, яка схильна до алергії, сприяє багато факторів. Головними серед них залишаються пил та пилок рослин. До того ж нікуди не діваються й інші алергени, які впливають на імунну систему незалежно від пори року. Підступна хвороба чатує на людину усюди – на вулиці, вдома та навіть в автомобілі. Для водія алергічні реакції дуже небезпечні, адже закладений ніс, сльозотеча, постійні чхання відволікають його від ситуації на дорозі. Захиститись від алергенів в салоні авто допоможе дотримання декількох простих правил.

  • Ретельне прибирання

  • Алергени не тільки активно потрапляють до салону, а й залишаються у замкненому простору, де наносять величезну шкоду водію та пасажирам. В періоди збільшення ризиків появи алергічної реакції слід якомога частіше проводити прибирання. Позбутися пилу допоможуть порохотяг та волога ганчірка. До вибору автохімії слід ставитись дуже відповідально, адже вона може погіршити стан алергіка. Краще за все обирати професійну автокосметику. До того ж відмінні результати гарантує хімчистка салону.

  • Своєчасна заміна салонного фільтра

  • Захист повітря в салоні автомобіля від найрізноманітніших забруднень забезпечує салонний фільтр, вивчити топ можна за посиланням. Якість очищення повітря напряму залежить від того, чи дотримується водій регламенту заміни та обраного розхідника. Сучасні виробники пропонують фільтри декількох категорій – звичайний бар’єрний, вугільний та біофункціональний. Перший виконує найпростішу механічне очищення, другий – додатково захищає від деяких хімічних речовин та неприємних запахів. Для алергіків оптимальним варіантом може стати біофункціональний фільтр, який здатний затримувати найдрібніший пилок та запобігати розмноженню патогенних організмів.

    Як бачите, захистити себе від алергенів в салоні авто можливо. Головне – пам’ятати про чистоту та не намагатись зекономити там, де робити цього не потрібно!

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.