Білоруський полк, що воює за Україну, закликав білорусів «чекати сигналу»

Білоруський полк, що воює за Україну, закликав білорусів «чекати сигналу»
Добровольчий полк Кастуся Калиновського, який воює на боці України, звернувся до білорусів із закликом готуватися до вступу до загонів самооборони та чекати на сигнал.

Опозиціонерка Світлана Тихановська заявила про «найкращий шанс» вигнати російських солдатів із Білорусі.

На тлі заколоту євгена пригожина в рф, Тихановська закликала білоруських солдатів «не втратити шанс», вигнати російські війська з країни та закрити кордон із росією. Із цією метою вона створила оперативний штаб і звернулася по допомогу до полку Калиновського.

У своєму зверненні командир полку Калиновського закликав білоруських військових не брати участь у внутрішньому конфлікті росії.

«Ця громадянська війна нас не стосується. Для білорусів важливе інше. Наближається час, коли перед вами постане вибір: виконати злочинний наказ, чи дотриматися присяги, яку ви дали на вірність білоруському народові», — наголосив він.

Командир додав, що на території Білорусі є залізний резерв, який включає чинних військовослужбовців, солдатів запасу та звичайних громадян, які готові діяти та «визволяти Білорусь від диктатури й окупації».

«Нам будуть потрібні люди для рішучих дій. Готуйтеся до вступу до загонів самооборони. Кожне місто, кожний квартал, кожна вулиця — будьте готові для контролю своїх територій і підтримки порядку. Військові, резервісти, білоруси, чекайте нашого сигналу. Час свободи наближається», — резюмував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Білоруський полк, що воює за Україну, закликав білорусів «чекати сигналу»
24 червень, 2023, 19:03