У Луцьку побував очільник УГКЦ Патріарх Святослав. ВІДЕО

У Луцьку побував очільник УГКЦ Патріарх Святослав. ВІДЕО
До Луцька з візитом завітав Блаженніший Святослав, глава Української греко-католицької церкви.

Обласний центр Волині він відвідує вдруге, — розповів Суспільному священник Ілля, який служить у Луцькому монастирі Святого Василія Великого.

У рамках візиту Блаженніший Патріарх провів пресконференцію для журналістів у Луцькому монастирі Святого Василія Великого.

У 500-тий день повномасштабної війни Глава української греко-католицької церкви подякував волонтерам і волинянам за те, що приймають вимушено переміщених українців. З особливою подякою патріарх згадав воїнів.

"Вже якось так повелося, що ми не просто кажемо солдат, військовослужбовець. Ми кажемо — герой, бо дійсно показали, що українська армія – це є армія героїв. Росія вже програла, але ми ще не перемогли, тому ми мусимо довести до кінця", - сказав Блаженніший Святослав.

Блаженніший Святослав сказав, що з вересня греко-католицька церква започатковує програму душпастирства "Зцілення ран війни" для духовної та психологічної допомоги українців. За словами Патріарха, їхня церква також ініціювала об’єднання церков.

Глава української греко-католицької церкви каже: вірить, що незабаром усі церкви воєдино молитимуться за одним престолом, як і повернеться у власність держави Почаївська Лавра.

Луцький екзархат налічує 26 парафій у Волинській і Рівненській областях. У храмі зібралося до десятка людей, які прийшли зустрітися з главою української греко-католицької церкви.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Святослав не патріарх, а митрополит!
Не вживайте слів, значення яких не знаєте!!!
Відповісти
Де мій коментар
Відповісти
Для села все одно. Добре хоч Папою римським не назвали.
Відповісти