Як відкрити і розкрутити інтернет-магазин в Україні з нуля*

Як відкрити і розкрутити інтернет-магазин в Україні з нуля*
Відкриття інтернет-магазину не потребує великих вкладень та рутинного документального оформлення. Що стосується планування, аналізу діяльності конкурентів, впровадження рекламних стратегій та багато інших аспектів – потрібен виважений і продуманий підхід.

Бізнес в Україні: популярне рішення - свій інтернет-магазин з нуля
Успіх справи залежить від підготовки фундаменту. Він включає багато складових – своєрідний бізнес-план першого етапу. Його реалізація передбачає вирішення таких питань:

  • створення привабливої та зрозумілої вітрини, яка б максимально інформувала та зацікавлювала відвідувачів;

  • недорогий та дієвий спосіб поширення інформації про новий магазин в мережі;

  • облікова та бухгалтерська звітність;

  • надійне та своєчасне постачання товару на склад або ж відправка його покупцеві зі складу постачальника;

  • прийнятна по вартості доставка товару без пошкоджень та затримок.

  • Для успішного розвитку справи не потрібно мати освіту програміста чи інші навики. Достатньо ділової спритності, цілеспрямованості та уміння підбирати кваліфіковані кадри.

    Як відкрити свій інтернет-магазин в Україні


    На початковому етапі слід обрати платформу, на якій працюватиме інтернет-магазин. Це може бути будь-який із наступних варіантів:

  • Індивідуальна розробка. CMS розробляється з нуля і максимально «заточена» під конкретні потреби замовника. Кастомна платформа в процесі експлуатації потребує підтримки спеціалістів-розробників. Часто вартість такого проекту висока.

  • Відкриті CMS. Програмне забезпечення з можливістю зміни вихідного коду. Функціональність розширюється за рахунок встановлення додаткових модулів чи плагінів. Як приклад – OpenCart, WordPress, Joomla та інші.

  • SaaS-платформи. Спеціально розроблені сервіси, які являються базою для створення інтернет-магазинів. Передбачена невисока абонентська плата за використання ресурсу.

  • Розібратися в тонкощах роботи CMS буде непросто. Тому більшість власників інтернет-магазинів звертаються за послугами до професіоналів. Найпростіший спосіб знайти таких спеціалістів – опублікувати проект на біржі фрілансу. Досвідчені розробники проконсультують і в інших організаційних питаннях: рівень конкуренції в обраній ніші, приблизний річний бюджет технічної підтримки магазину, оптимальні шляхи просування та інше.

    Як розкрутити свій інтернет-магазин в Україні


    Після запуску інтернет-магазину починається самий відповідальний і найбільш затратний період – його розкрутка. Добре, якщо в команді розробника буде інтернет-маркетолог, який візьме на себе побудову сео-структури та допоможе провести роботи по внутрішній оптимізації. В будь-якому випадку на просування бізнесу щомісяця доведеться витрачати близько 1000 USD на протязі від 6 до 12 місяців.

    Залучаються нові покупці різними способами. Класичні варіанти розкрутки:


  • Соціальні мережі. В ідеалі необхідно просувати сайт з допомогою різних месенджерів. Найбільш популярні – Instagram, Facebook.

  • Google ADS. Професійне налаштування рекламних компаній швидко принесе бажаний результат. Заявки на придбання товару та дзвінки не змусять себе довго чекати.

  • SEO. За допомогою цього інструменту сайт виводиться на перші сторінки в пошуковій видачі, що підвищить відвідуваність сайту, а відповідно зросте і кількість клієнтів.

  • Таргетингова реклама. Налаштовується в соціальних мережах та пошукових системах. Ефективне просування серед цільової аудиторії. Послуга платна, тому важливо чітко визначити категорію людей, потенційно зацікавлених в придбанні конкретної групи товарі.

  • Важливо розуміти, шо успішна розкрутка магазину можлива лише за умови високої активності спеціалістів. Велика кількість запитів, надісланих з однієї IP-адреси, рано чи пізно призведе до блокування акаунту в соціальних мережах чи пошукових системах. Щоб уникнути санкцій і діяти без обмежень, необхідно придбати мобільні проксі, які приховають реальну активність шляхом підміни IP-адреси. Це дозволить швидше досягти поставленої цілі та уникнути додаткових витрат, пов’язаних із блокуванням акаунту.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.