Який диван купити для сну*

Який диван купити для сну*
Виробники меблів жартують, що найкращий диван для сну – це ліжко з ортопедичним матрацом. Але розуміємо, що габаритне двоспальне ліжко не завжди вписується в інтер’єр, особливо маленьких квартир. Тому власники змушені шукати компактніше рішення, яке своєю чергою не псуватиме якість відпочинку.

Отже, як вибрати та купити диван для щоденного нічного сну? Відповіли представники компанія-виробник меблів INTERIA.

Розмір та габарити


Цей показник досить індивідуальний, оскільки залежить від площі кімнати та вільного простору в ній. Але перед покупкою переконайтеся, що у розкладеному вигляді спальне місце підходить вам за зростом.

Механізм розкладання


Найімовірніше, що цей механізм активно працюватиме зранку та ввечері, коли власники будуть складати диван після сну та готуватися до відпочинку вночі. Тож механізм має легко розкладатись, перетворюючись на повноцінне спальне місце, й витримувати чимало циклів складання-розкладання.

Виробник меблів INTERIA визначає як найкращу систему складання - спосіб “Дельфін”, яким обладнують прямі дивани та дивани модулем, який виступає. Звичайно, після демонстрації іншого механізму у салоні ви можете обрати інший варіант розкладання відповідно до ваших уподобань та потреб.

Бажано, що у розкритому вигляді на спальному місці не утворювались жорсткі стики, інакше жодний матрац-топпер не допоможе врятувати хребет!

Наповнювач


Найкращий для сну безпружинний наповнювач – щільний поролон. Цей матеріал швидко відновлює форму, не проминається та довго зберігає пружність. Гарний ортопедичний ефект для відпочинку має наповнювач з щільних шарів поролону з додаванням шарів більш мʼякого матеріалу.

Але загалом наповнювач спального дивану має бути жорстким або мати середню жорсткість, щоб ви могли виспатися з комфортом

Оббивка дивану



Експерти радять відразу відмовитися від двох найпопулярніших рішень, які часто встановлюють в інтерʼєрах, а саме від диванів з оббивкою зі штучної шкіри або натуральних тканин. Краще для дивану, який щодня матиме ми чималі навантаження, вибрати оббивку з цупкої тканини або рогожки, яка довго зберігатиме первісний вигляд.

Прямий чи кутовий


У складеному вигляді форма дивану не принципова для сну, адже мʼякі меблі розкладаються та набувають прямокутної форми. Тож, це може бути як прямий варіант, так і кутовий. Все залежить від місця, де меблі будуть встановлені у кімнаті – вздовж стінки або у куті. Також потрібно врахувати розташування інших меблів поруч, як відбувається зонування та інші фактори ергономічності.

Заразом, обираючи диван для спальні, не забувайте врахувати й свої власні побажання та антропометричні дані, зокрема, зріст та вагу, а також кількість осіб, які будуть на ньому відпочивати. Враховуючи наші поради з вибору, ви точно підберете оптимальний диван для сну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.