«Фрагменти вцілілого»: у Луцьку презентували виставку абстрактного живопису

«Фрагменти вцілілого»: у Луцьку презентували виставку абстрактного живопису
Творчий проєкт під назвою "Фрагменти вцілілого" презентувала у Луцькій галереї мистецтв художниця Наталія Сацик. Експозиція складається з серії 29 абстрактних робіт.

Як розповіла Суспільному мисткиня, при створенні робіт використовувала будівельні матеріали та класичні художні техніки.

"Це моє особисте переживання цього часу. Я дуже хочу, щоб ми вціліли, щоб мали частини, які перенесемо в майбутнє. В техніці я використовувала штукатурку. Я їх називаю стіни, бо сидячи між двома стінами, коли тривоги, я дякувала Богу, що в мене є ці стіни, що з ними все добре", – говорить художниця.

Зі слів кураторки виставки Катерини Ганейчук, раніше створені сакральні картини Наталія Сацик доповнила експресивними мазками. Так в результаті творчого експерименту на картині Богоявлення з’явився танк.

"Бачим корабель, а тут ми бачим танчик. Ми живемо в часи війни, ми бачимо те що нас оточує, те що бачимо щодня по телевізору, тому асоціації відповідні до нашого сьогодення.", – зазначила кураторка виставки.

Серед абстракції побачив чайку, яка летить над українським Кримом та білосніжний пляж, каже відвідувач виставки Ігор.

"Вона пробує донести образ трагедії, але вона, як я зрозумів з задуму, хоче подати людям надію на майбутнє, що руйнація усього сучасного може бути трагедією, а може бути новою можливістю. Ми можемо сісти і плакати, а можемо зібратися і збудувати сучасну Україну", – додав відвідувач галереї.

Виставка робіт Наталії Сацик у Галереї мистецтв триватиме упродовж двох тижнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.