Уряд пропонує залишити в спокої стрілки годинника

Уряд пропонує залишити в спокої стрілки годинника
Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про порядок обчислення часу на території України» - урядовці пропонують запровадити час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

Про це інформує УНІАН.

У разі ухвалення законопроекту як закону і підписання його Президентом України він набере чинності з 1 листопада 2012 року.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, на сьогодні порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабміну від 13 травня 1996 року № 509.

Відповідно до неї, запроваджено такий порядок обчислення часу на території України: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3-й годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня - о 4-й годині на 1 годину назад.

У пояснювальній записці також зазначається, що у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та необхідністю завчасного інформування європейської спільноти про зміну порядку обчислення часу в Україні за результатами наради було внесено та підтримано пропозицію щодо залишення на відповідний період чинного в Україні порядку обчислення часу, визначеного постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509.

Таким чином, запропоновано перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникової стрілки, тобто запровадити на території України час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки, як передбачено у проекті закону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.