Як у Луцьку борються із затопленням після дощу. ВІДЕО

Як у Луцьку борються із затопленням після дощу. ВІДЕО
Щойно Волинь накриває потужна злива – Луцьк затоплює. Найбільше і найчастіше від дощу страждають вулиця Карпенка Карого та проспект Відродження.

У відповіді на інформаційний запит у Департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради «Конкурент TV» розповіли, що ситуація із затопленням виникає через проблеми зі зливною каналізацією.

«Інформуємо, що під час інтенсивних атмосферних опадів існуюча мережа міської зливної каналізації в районі вулиці Карпенка-Карого (під залізничним мостом) та по проспекту Відродження (в районі міської лікарні) не розрахована і не може одночасно прийняти велику кількість дощових вод, що призводить до тимчасового підтоплення вулиць», – зазначено у відповіді на інформаційний запит.

У департаменті ЖКГ зазначають, що поки ремонтувати зливну каналізацію у Луцьку не планують.

«Проведення робіт із збільшення пропускної спроможності мережі зливної каналізації в зазначених районах на 2023 рік не передбачається», – додали в ЖКГ.

Аби уникнути масових підтоплень, резюмують у департаменті, були створені спеціальні мобільні бригади. Вони «забезпечують очищення решіток зливної каналізації від поліетиленових пакетів, нанесеного бруду, листя, трави та іншого».

Чи ремонтуватиметься зливна каналізація в майбутньому – невідомо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: злива, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти ба, тим лучанам все не до вподоби: і бруківкою де треба і де навіть не треба все вимостили, і парасольки в парку порозвішували, і по дамбі в парку червону доріжку розстелили, а воно топить і топить ! Може прийняти на сесії міськради рішення про пофарбування в червоний колір вул. Карпенка - Карого під мостом, на пр. Соборності біля Салюта і на пр. Відродження біля міської лікарні. Мо поможе - дамба в парку ж суха, га ? Якась кара божа в Луцьку : коли сонячна погода - то сморід стоїть, коли дощ - то затоплює ! Ой чує моє серце, що то видно вся проблєма в імпотентній міськраді і тільки вибори можуть шось зробити для лучан !
Відповісти