ЗСУ стримували росіян у районі Мар’їнки та наступали в бік Мелітополя: ситуація на фронті

ЗСУ стримували росіян у районі Мар’їнки та наступали в бік Мелітополя: ситуація на фронті
Протягом минулої доби, 28 серпня, на фронті відбулося 32 бойові зіткнення. Українські військові, зокрема, стримували наступ російських окупантів на Мар'їнському напрямку і вели наступальну операцію на Мелітопольському.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Протягом минулої доби окупанти завдали 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 39 обстрілів із РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Водночас авіація Сил оборони протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, одного — по пункту управління та трьох — по зенітно-ракетних комплексах противника. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, один засіб протиповітряної оборони та два артилерійські засоби на вогневій позиції росіян.

Також Генштаб розповів про ситуацію на різних напрямках фронту:

Волинський та Поліський: оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський:
противник завдав авіаційних ударів у районах Попівки і Славгорода Сумської області та Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

Куп’янський:
росіяни завдали авіаційних ударів у районах Іванівки та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали три населені пункти.

Лиманський: окупанти завдали авіаційних ударів у районах Новоєгорівки, Твердохлібового і Білогорівки Луганської області; Торського і Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський: противник завдав авіаційних ударів у районах Богданівки, Кліщіївки і Нью-Йорка Донецької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський: росія завдала авіаційного удару в районі Авдіївки, обстріляла з артилерії та мінометів п'ять населених пунктів.

Мар’їнський: Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки та Костянтинівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали шість населених пунктів.

Шахтарський: ворог завдав авіаційних ударів у районах Водяного, Новосілки і Благодатного Донецької області. Від артилерійських обстрілів постраждали сім населених пунктів.

Запорізький: росіяни завдали авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.

Херсонський: противник завдав авіаційних ударів у районах Миколаївки та Ольгівки Херсонської області. Від артилерійських обстрілів постраждали Херсон та три інші населені пункти.

Мелітопольський:
Сили оборони продовжують ведення наступальної операції, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі також повідомили, що в селищі Чаплинка Херсонської області окупаційна адміністрація вимагає від місцевих жителів обов’язково отримати паспорти рф до 1 вересня. Інакше окупанти погрожують конфіскацією нерухомого майна. Також із 23 серпня росіяни проводять рейди й виселяють із помешкань громадян без реєстрації місця проживання та привласнюють їхнє майно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЗСУ стримували росіян у районі Мар’їнки та наступали в бік Мелітополя: ситуація на фронті
29 серпень, 2023, 08:40