У лікарні на Волині хочуть закрити два відділення і скоротити 50 працівників. ВІДЕО

У лікарні на Волині хочуть закрити два відділення і скоротити 50 працівників. ВІДЕО
У Рожищенській багатопрофільній лікарні через нестачу фінансування планують скоротити орієнтовно 50 працівників і закрити два відділення — пологове та дитяче.

Про третє — інфекційне відділення — наразі не йдеться, - сказав директор медзакладу Віктор Редзій під час виробничої наради з колективом 30 серпня. Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

З його слів, до лікарні стало менше звертатися пацієнтів, зокрема 2022-го в пологовому відділенні було 300 пацієнток, цього року — 77 жінок.

"Майбутнього пологового стаціонару немає. На жаль, так склалася ситуація, що в нас майбутнього дитячого відділення немає. Ці послуги не користуються попитом, які були б конкурентноспроможними", — сказав директор медзакладу.

Попри те, що спеціалізованої медичної допомоги в цих відділеннях не буде, Рожищенська лікарня, зазначив Віктор Редзій, буде готова приймати дітей та породіль для надання невідкладної допомоги.

"Ясно, що ми мусимо надати допомогу і дітям, і вагітним, усякі ситуації можуть бути. Ми повністю не ліквідуємо ту службу. Ми будемо готові до надання будь-якої допомоги. Є у нас чергові лікарі, можемо надати невідкладну допомогу, є відділення реанімації, але спеціалізована дитячу медицину має надавати заклад спеціалізований", — каже керівник.

На зарплату працівникам до кінця цього року, зазначив Віктор Редзій, не вистачає орієнтовно 4 мільйони гривень.

"Якщо скорочення не відбудеться до кінця року, то я не бачу шляхів виходу з цієї ситуації в наступному році. Станом на сьогодні у нас є 240 працівників. Звісно, мова не йде про лікарів, бо вони – це основа, без них лікарня не може існувати", — додав керівник медзакладу.

Лікарка-педіатриня дитячого відділення Оксана Ткачук, яка прийшла на зустріч з колективом в актову залу лікарні, розповіла: вважає, що відділення прибуткове.

"Розмови йдуть давно, вже пів року. Казали, що з 1 вересня будуть закривати три відділення через те, що ми не приносимо грошей лікарні. Хоча це не є правдою. 200-300 тисяч відділення заробляє на місяць, з них тисяч 100 тисяч іде на зарплати медперсоналу", — каже лікарка.

З її слів, у дитячому відділенні працює десятеро людей: педіатр, медсестри і молодший медперсонал, котрі щомісяця лікують орієнтовно 35-40 дітей.

Лікарка терапевтичного відділення Валентина Ватащук розповіла, що відділення перевантажене

"Зазвичай, я була в червні у відпустці, а нас двоє на відділенні, то хворих було, що один не встиг виписатися, а інший уже сидить чекає на стільчику. Лікарня буде, в якому вже ракурсі — це друге питання", — каже терапевтка.

На зустрічі з колективом також був присутній міський голова В’ячеслав Поліщук. Він зазначив, що лікарня є комунальним підприємством міської ради.

"Станом на сьогодні лікарня забезпечує роботою на мінімальних потужностях. Це призводить до відтоку наших медпрацівників, до перевантаження одних пакетів послуг і не навантаження інших. На превеликий жаль, так є. Щоквартально звіт про фінансові речі, звіт невтішний – мінус 13 мільйонів", — сказав посадовець.

На виробничу нараду в лікарні прийшли місцеві жителі Рожища. Зі слів волинянки Віри Шварцкоп, більшість місцевих жителів їздять до медзакладів до Луцька.

"Я хочу зрозуміти в чому причина цього отакого рішення і хто таке рішення приймає. Сімейні лікарі дають направлення і людина їде куди хоче, і більшість жителів Рожища тепер їздять в Луцьк, бо там надають більш кваліфіковану допомогу", — зазначила жінка.

Збори трудового колективу тривали впродовж двох годин. Директор медзакладу Віктор Редзій у коментарі Суспільному зазначив, що процес оптимізації завершиться орієнтовно до кінця 2023 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
300 000 гривень з 40 дітей за місяць? По 7500 з дитини? В державній лікарні?
Відповісти
Останні новини
У лікарні на Волині хочуть закрити два відділення і скоротити 50 працівників. ВІДЕО
31 серпень, 2023, 02:17