90% укриттів у закладах освіти Луцька та району відповідають нормам: результат перевірок. ВІДЕО

90% укриттів у закладах освіти Луцька та району відповідають нормам: результат перевірок. ВІДЕО
Завершилося інспектування укриттів навчальних закладів Луцька та Луцького району, з них 90 % – відповідають нормам.

Про це розповів Суспільному провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій районного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Антон Луцюк.

У Луцьку обстежили 94 навчальних заклади, а в Луцькому районі регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обстежили 411 закладів освіти.

Зі слів інспектора, в укриттях потрібно встановлювати пожежну сигналізацію, повинне бути не тільки природне провітрювання – вентиляція, а й можливо встановлення примусової вентиляції, евакуаційних виходів повинно бути не менше, ніж два.

Евакуаційний вихід у школі

У Луцькому ліцеї № 27 навчання відбуватиметься в очному режимі. У підвалі закладу облаштоване укриття площею 800 метрів квадратних, говорить директорка Вероніка Захарчук. При нормах 0,6 квадратного метра на одну людину, в укритті можуть вмістити 1300 людей. Є питна та технічна вода, аптечка, вогнегасник.

З 1-го вересня у ліцеї навчатиметься понад 1300 школярів, освітній процес розпочнуть п'ять перших класів, говорить директорка Вероніка Захарчук. З її слів, відвідування уроків відбуватиметься у дві зміни.

Зі слів інспектора Антона Луцюка, у закладах освіти, де виявили недоліки, зафіксували такі порушення: відсутність туалетів, недостатня кількість вогнегасників, або питної води, комусь рекомендували облаштувати більшість кількість сидінь.

Заклади освіти мають усунути недоліки та чекати повторної перевірки, – каже провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій районного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Антон Луцюк.

Що відомо про шкільні укриття на Волині

На Волині є 551 заклад загальної середньої освіти. Станом на початок липня 2023 року – 75% з них мали найпростіші укриття. Місткість наявних укриттів дозволяє охопити безпечними умовами 71% від загальної кількості учнів.

У державі виділили цільову субвенцію на облаштування укриттів. Для Волині передбачили 47 мільйонів 163 тисяч гривень. Ці гроші спрямували на чотири заклади у Ківерцівській, Луцькій, Ковельській та Боратинській громадах.

Протирадіаційні укриття є у п'яти міських та п'яти сільських школах Луцької громади.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
90% укриттів у закладах освіти Луцька та району відповідають нормам: результат перевірок. ВІДЕО
31 серпень, 2023, 12:30