Призов на військову службу людей з хронічними хворобами: як це коментують у Медичних силах ЗСУ

Призов на військову службу людей з хронічними хворобами: як це коментують у Медичних силах ЗСУ
Командування Медичних сил Збройних Сил України спільно з Міністерством охорони здоровʼя, командуваннями видів і родів ЗСУ розробили зміни до розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, служби у військовому резерві.

Представник Командування Медичних сил ЗСУ підполковник медичної служби Дмитро Мірошниченко пояснив, що особи із хронічними захворюваннями і до внесених змін до цього наказу проходили службу в ЗСУ, пише АрміяІнформ.

— Щодо осіб, які будуть призиватися тепер на військову службу з хронічними (та іншими) захворюваннями, варто роз’яснити, що такі люди і до внесених змін до цього наказу служили у Збройних Силах України на різних посадах. Це посади в підрозділах забезпечення, в навчальних центрах, — зазначив Дмитро Мірошниченко, — Але є чимало прикладів, коли такі військовослужбовці успішно проходили службу і в інших військових частинах та підрозділах. Я, як колишній начмед військової частини, неодноразово стикався з фактами, коли військові медики під час обстеження стану здоров’я військовослужбовця, керуючись відповідними нормативними актами, робили висновок — обмежено придатний. Хоча він був соматично абсолютно здоровим, аналізи нормальні. Він міг виконувати свої функціональні обов’язки, діяти не гірше, ніж його побратими. І до мене такі люди приходили і казали: “Лікарю, чому ви вішаєте клеймо? Так, у мене дійсно є певні діагнози, але я себе нормально почуваю. Я виконую всі рекомендації лікарів. Я повноправний член суспільства, я можу виконувати всі завдання на службі без обмежень, — додав підполковник.

Він зауважив, що з 2014 року в Україні дуже багато військових саме цієї категорії, які мають колосальний бойовий досвід.

— Ми намагаємося зберегти цих людей у війську, щоб вони цей колосальний унікальний досвід передавали молодим воїнам. Звісно, повторюся, якщо в нього для цього вистачає здоров’я, його стан не впливає на боєздатність підрозділу, — запевнив представник Командування Медичних сил ЗСУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Достатбайки розповідати і лапшу вішати
Відповісти
Доста байки розповідати і лапшу вішати
Відповісти
Йому казали, він говорить. Хто вірить в цю брехню? Якщо і є такі, то не рівняйте всих під один гребінець. Ви вже хворих на нуль відправляйте, в той час як є бугаї і молодші і здоровіші.
Відповісти
Здоровші бабло носять ось і тримають в тилу іхнє начальство мільйонерами давно поставало.
Відповісти
Останні новини
Призов на військову службу людей з хронічними хворобами: як це коментують у Медичних силах ЗСУ
06 вересень, 2023, 19:00