На Волині директорка навчального закладу працевлаштувала родичів і виплатила їм премії

На Волині директорка навчального закладу працевлаштувала родичів і виплатила їм премії
Директорку школи на Волині визнали винною у вчинені корупційних правопорушень.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією розглянули подання Ковельської окружної прокуратури.

У документі, адресованому обласній раді, йдеться, що за рішенням Ратнівського районного суду тимчасово виконувачку обов'язки директора Заболоттівської спеціальної школи Ольгу Головій визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Так, будучи посадовою особою, вона працевлаштувала у Заболоттівській спецшколі близьких родичів та виплатила їм премії за листопад та грудень 2022 року, не повідомивши у встановленому законом порядку (не пізніше наступного робочого дня) Волинську обласну раду як засновника або Національне агентство з питань запобігання корупції про наявність у неї реального конфлікту інтересів, чим порушила норми Закону України «Про запобігання корупції».

Свої дії Ольга Головій пояснила незнанням цієї норми закону, а також зауважила, що з рішенням суду про вчинення корупційного правпорушення погодилася та сплатила призначений штраф. Вона також додала, що порушення усунено, і її родичі більше не працюють в очолюваному нею закладі, зокрема, син нині служить в ЗСУ.

«Попри те, що ми проводимо навчання, роз’яснюємо антикорупційне законодавство, направляємо відповідні листи та повідомлення, керівники комунальних установ знову наступають на ті самі граблі, - наголосив голова профільної комісії Анатолій Вітів. – На жаль, ця проблема носить системний характер, тому, на мою думку, обласній раді варто зайняти більш жорстку позицію у цих питаннях і у разі допущення корупційних правопорушень звільняти керівників із займаних посад, інакше ми не викорінимо такі ганебні підходи. У цій ситуацій йдеться і про авторитет головного представницького органу області як засновника закладу».

Члени комісії рекомендували Ользі Головій ознайомитись самій та поінформувати інших суб’єктів відповідальності, які працюють у закладі, із нормами антикорупційного законодавства. В результаті обговорення, на виконання подання Ковельської окружної прокуратури постійна комісія рекомендувала голові обласної ради утворити комісію з проведення службового розслідування щодо виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» т. в. о. директора Заболотівської спеціалізованої школи Ольгою Головій. Комісії належить у двомісячний строк з дня утворення провести ґрунтовне службове розслідування та поінформувати про його результати голову обласної ради і постійну комісію з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для чого утворювати комісію з проведення службового розслідування щодо виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» якщо вже є рішення суду.
Відповісти
Боротьба з корупцією -- важлива справа. Але, як кажуть у народі, "вкрав мішок-сядеш, а мільйон-не помітять.(Це я про вчорашнє голосування про декларування майна чиновників) Що тут ще скажеш?
Відповісти
Останні новини
На Волині директорка навчального закладу працевлаштувала родичів і виплатила їм премії
06 вересень, 2023, 17:05