На Волині сплатили майже 700 мільйонів гривень єдиного податку

На Волині сплатили майже 700 мільйонів гривень єдиного податку
На Волині сплачено майже 700 мільйонів гривень єдиного податку
За підсумками січня-серпня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 697,2 мільйона гривень єдиного податку.

Сума сплаченого єдиного податку в області на 29,9 відсотка перевищує аналогічні надходження торік, - про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

Ріст показників сплати єдиного податку переконує, що підприємці-єдинники залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування у питанні забезпечення фінансової самостійності громад, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.
Як свідчить аналітика, найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад спрямували спрощенці-фізичні особи - 505,5 мільйона гривень єдиного податку. У загальній сумі сплаченого єдиного податку 142,5 мільйона гривень – внесок юридичних осіб. Сільськогосподарські
товаровиробники перерахували до місцевих бюджетів 49,2 мільйона гривень єдиного податку.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області висловлюють вдячність представникам малого бізнесу за сумлінне виконання конституційного обов’язку і нагадують про необхідність
застосовувати РРО/ПРРО при проведенні готівкових розрахунків.
Саме зараз важливо налаштувати РРО/ПРРО, оскільки з 1 жовтня за невиконання вимоги щодо фіскалізації розрахункових операцій передбачено застосування штрафних санкцій.

Консультаційну та практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Довідково

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за
порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині сплатили майже 700 мільйонів гривень єдиного податку
14 вересень, 2023, 02:17