Освітян змушують вступати в Партію регіонів, – «Свобода»

Освітян змушують вступати в Партію регіонів, – «Свобода»
Депутат Горохівської районної ради Олег Боруцький (ВО «Свобода») стверджує, що працівників освітніх закладів району змушують вступати в Партію регіонів.

Боруцький з цього приводу направив депутатське звернення до прокурора Горохівського району, повідомила прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Запит Боруцького стосується «антиконституційних і незаконних дій голови Горохівської райдержадміністрації Жанни Савчук, яка змушує освітян вступати до Партії регіонів під загрозою звільнення».

У депутатському зверненні Олега Боруцького до прокурора Горохівського району зазначено:

«До мене, як депутата районної ради, звертаються освітяни й заявляють, що їх змушують вступати в Партію регіонів. При цьому зазначається, що до вступу в цю партію змушували під час наради в голови Горохівської районної державної адміністрації з директорами шкіл. Пізніше окремі директори, змушували вступати в цю партію своїх підлеглих. Фактично перед освітянами поставлено вибір – або ти в Партії регіонів і продовжуєш працювати, або звільняйся з роботи.

Такі дії посадових осіб є грубими порушеннями Конституції України та чинного законодавства. Складається враження, що керівництвом району нав'язується система тоталітарного режиму, в якому застосовуються політичні репресії до всіх інакомислячих. Люди позбавлені права вибору, повністю ігноруються їх політичні права та свободи».

Боруцький вмагає у прокурора провести перевірку дій посадових осіб й притягнути до відповідальності винних «у політичних переслідуваннях й тиску на вчителів та директорів шкіл».

Нагадаємо, раніше голова Горохівської районної організації ВО «Батьківщина» Василь Пащук заявляв про те, що троє вчителів однієї з сільських шкіл району, які є членами «Батьківщини» написали заяви про вихід з партії через тиск з боку директора школи. Натомість одна з цих вчителів - Наталія Нечипорук, яка є депутатом райради від «Батьківщини», стверджує, що захотіла вийти з партії через власні переконання а не під тиском керівника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якою була відповідь прокурора?
Відповісти
Останні новини
Освітян змушують вступати в Партію регіонів, – «Свобода»
29 лютий, 2012, 10:26