Бойовий медик з Луцька перед полоном випустив собаку посеред Маріуполя: історія порятунку Афіни

Бойовий медик з Луцька перед полоном випустив собаку посеред Маріуполя: історія порятунку Афіни
У квітні минулого року бойовий медик з Луцька Дмитро Селютін, який служив у 36-ій бригаді морської піхоти, потрапив полон. Росіяни змусили його відпустити собаку Афіну, погрожуючи її розстріляти.

Дмитро вже більш як півтора року перебуває в полоні. Його родина докладає усіх зусиль, аби дізнатися хоча б місце перебування полоненого, але безрезультатно. Це при тому, що згідно Женевської конвенції, бойових медиків та військових священників до полону не беруть і вони не є обмінним фондом.

Про те, що Дмитро відпустив Афіну посеред вулиць Маріуполя, його мама Наталія Ніколаєва дізналася від посестри сина, яку звільнили з полону через кілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекає з полону: лучанка Наталія Ніколаєва півтора року добивається звільнення сина – бойового медика

Вона одразу розпочала активний пошук собаки у різних маріупольських, донецьких пабліках та спільнотах притулків для тварин, маючи лише фото Афіни, які надсилав Дмитро.


І лише через рік пошуків Наталії написали, що схожого пса бачили на території комунального підприємства із вивезення сміття в Маріуполі. Місцеві працівники, які її підгодовували, назвали Афіну Ася. Там же «бойова медикиня» знайшла собі кавалера – чорного стафа, від якого в Маріуполі привела щенят, і до Луцька приїхала вдруге від нього вагітною.

«Можливо, ті працівники комунального підприємства і тримали Афіну у парі зі стафом заради вигоди від продажу цуценят, тому що вони не хотіли віддавати Афіну зоозахисниці. Собаку реально довелося викрадати, домовившись із сторожем. На щастя, ми знайшли жінку, яка перевозила тварин до Польщі в різні притулки і яка погодилась привезти нашу Афіну у Варшаву, звідки ми забрали її додому», – розповідає Наталія.

Жінка каже, що собака ще досі різко реагує на гучні звуки, хоча стала вже набагато спокійнішою. Проте, коли низько летить та гуде літак – вона падає на землю і дивиться у небо.

А ще… Афіна чекає свого господаря з полону додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бойовий медик з Луцька перед полоном випустив собаку посеред Маріуполя: історія порятунку Афіни
14 жовтень, 2023, 11:23