У Луцьку стартував опалювальний сезон: де вже є тепло. ВІДЕО

У Луцьку стартував опалювальний сезон: де вже є тепло. ВІДЕО
18 жовтня у Луцьку розпочався опалювальний сезон. Першочергово теплоносій подали до лікарень, шкіл та дитячих садочків.

Станом на вечір 18 жовтня тепло мало бути у мешканців майже 400 багатоквартирних будинків із 749, які є у Луцьку, розповів Суспільному директор державного комунального підприємства "Луцьктепло" Іван Скорупський.

Зі слів директора підприємства, на балансі підприємства всього 41 котельня, яка використовується в опалювальний період. Нині в роботі 37 котелень, чотири — очікують погодження голів ОСББ, тому що це дахові котельні, і з тих чи інших причин голови відмовилися від початку подачі теплоносія.

Процес підключення теплоносія триває, станом на 20:30 18 жовтня опалення подали у 39 із 40 дитсадків, та в усі 50 шкіл громади, говорить Іван Скорупський. З його слів, на випадок відсутності електроенергії понад 90% котелень забезпечені дизель-генераторами для безперебійної роботи.

З 17 жовтня Медичне об‘єднання Луцької територіальної громади з опаленням

У медичному об’єднанні Луцької територіальної громади опалення підключають поступово: спочатку консультативно-діагностичні центри та центри первинної медичної допомоги, які розташовані у різних мікрорайонах міста, потім – амбулаторії сімейної медицини, говорить генеральна директорка медоб’єднання Луцької громади Лариса Духневич.

З її слів, у медичному закладі власна твердопаливна котельня. Додає: у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пацієнти будуть з теплом.

Луцький ліцей №1 теж обігрівається

У Луцькому ліцеї №1 у дві зміни навчається 1260 учнів. Вчора, 18 жовтня, у класах та кабінетах температура – 20-22 градуси тепла, каже директор навчального закладу Андрій Киця.

З його слів, відучора тут запрацювала власна котельня, на ніч планують обігрівати приміщення, вдень вмикати опалення поки немає потреби.

Як працюють котельні

У другій половині дня 18 жовтня почала роботу котельня на вулиці Банковій, яка забезпечує теплом житлові будинки у центрі міста, розповіла операторка котельні Людмила Стаднюк.

З її слів, під час підготовки до нового опалювального сезону на котельні відбулась реконструкція, поміняли насоси і тепер працюють в повному режимі.

Опалювальний сезон та погодні умови

На вихідні на Волині очікується вдень до 17-ти градусів тепла, розповіла Суспільному чергова синоптикиня обласного гідрометеоцентру Надія Голя. За словами Івана Скорупського, на випадок суттєвого потепління опалювальний сезон в Луцьку тимчасово призупинять.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехуни. Не у всіх садочках є тепло, а про житловий сектор взагалі мовчу. Таке враження, що директор Луцьктепла не справляється з покладеними на нього обовʼязками. Вже по всій області давно подали опалення до житлового сектору, не говорячи про сусідні міста такі як Львів, Житомир. Луцьк як завжди пасе задніх.
Відповісти