«Ми в оточенні! По нас стріляють танками», − Сенцов показав відео бою під Авдіївкою

«Ми в оточенні! По нас стріляють танками», − Сенцов показав відео бою під Авдіївкою
Український режисер і військовослужбовець Олег Сенцов показав відео окопних боїв поблизу Авдіївки − кадри ймовірно зняті на GoPro камери бійців, вони показують важкий і тривалий бій, поранених, готовність воїна пожертвувати собою, щоб не затримувати побратимів, і врешті відхід разом з врятованим пораненим.

Про це пише Українська правда з посиланням на відео Олега Сенцова у фейсбуці.

Відео триває трохи більше 30 хв, на ньому показаний бій українських захисників, які перебувають в окопах, з російськими загарбниками, які намагаються штурмувати позицію.

За даними журналіста Юрія Бутусова, подія відбувається на світанку одного з днів цієї осені під Авдіївкою.

Як чути з запису, військові говорять, що росіяни тиснуть з усіх боків і перебувають уже зовсім поруч − зокрема, з одного боку лише у 15 м. По українських захисниках б’ють з гранатомета, кидають гранати і стрілять з танків.

Троє українських воїнів з 13, які тримали зафільмовану на відео частину посадки, зокрема і Сенцов, отримують поранення.

Один боєць отримує важкі поранення ніг.

Усі розмови в окопах, розмови по рації відбуваються під звуки постійних пострілів − не стихають вони навіть на кілька секунд.

"Тут поранений. Треба місце, щоб я його оглянула. У нього ноги в крові… Танчик, лягай, лягай! Ми в оточенні, по нас ї**шать танками", − вигукує жінка-військова і при цьому надає допомогу пораненому.

Далі чути, як Сенцов, позивний "Грунт", передає по рації побратимам: "Повз нас проїхали 4 танки, вони стріляли, але поїхали далі на желєзку. Як прийняв?".

Згодом група приймає рішення відходити з посадки до бронетехніки двома "коробками": перші шестеро з пораненим, решта семеро прикривають відхід і тоді відходять самі. На відео говорять, що треба йти до місця, де висаджувалися, це в 50 метрах, але попереджають, що росіяни стрілятимуть з усіх сторін.

Пряма мова пораненого, якому важко йти: "Ні, мужики, ви без мене підете, я залишаюсь, бо це несерйозно. Я не вийду, Макс".

"Ми тебе понесемо… Ми тебе винесемо… Кулемет кидаємо, автомат я цей заберу… ти тягнеш Алькаїду (пораненого − ред.) двома руками. Тримай, як би він не кричав. Тягнеш його за руки, не кидаєш", - говорить Сенцов.

Відео закінчується тим, що бійці разом з важким пораненим відходять до бронетехніки, виїжджають з поля бою і передають пораненого медикам, які вже чекають їх на дорозі.

За даними Бутусова, у цьому конкретному бою всі українські захисники залишилися живі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ми в оточенні! По нас стріляють танками», − Сенцов показав відео бою під Авдіївкою
23 листопад, 2023, 10:39