Зарплата вчителя сягатиме 16 тисяч, – міністр освіти

Зарплата вчителя сягатиме 16 тисяч, – міністр освіти
Середня заробітна плата вчителя наразі залежить від категорії, навантаження та стажу, але в середньому вчитель першої категорії наразі отримує близько 13 тисяч грн. З квітня цей показник наблизиться до 16 тисяч грн.

Про це сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий, коментуючи питання оплати праці українського вчителя, - інформує Освіта ua.

За його словами, Кабінет Міністрів планує підвищення заробітних плат вчителів в 2024 році у два етапи. Перший етап у січні на 10%, другий – з 1 квітня на 12,6%.

Водночас він зазначив, що таке підвищення є далеким до гідної заробітної плати, яку має отримувати вчитель.

«В середньому вчитель отримує близько 13 тисяч грн, а найменша мінімальна заробітна плата залежить від навантаження. Вона може бути і 9 тисяч грн. Але сьогодні ми беремо середню для вчителя першої категорії з середнім стажем це 13 тисяч грн», – сказав Лісовий.

Він наголосив, що цей показник з січня 2024 року становитиме 14 тисяч грн, а з квітня близько 16 тисяч грн.

Як відомо, премʼєр-міністр Денис Шмигаль нещодавно повідомив. що заробітні плати освітян наступного року зростуть на 21%, а середньомісячна розрахункова зарплата вчителя вищої категорії збільшиться до 17 400 грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кваліфікація підвищиться вчителів ?
Відповісти
А вихователям??? Середня - 5000. Це цирк
Відповісти
А 4 тисячі доларів вже не буде ?
Відповісти
Вчительки ідуть в школу після вузу на мінімалку. Хто щось вміє (та хоч на базарі стояти) - зразу звідти втікає. Навіть прибиральниця має більше (там доплата 10% за миття гавна в тоалетах). А хто залишився чекають поки буде доплата за стаж. Паралельно росте категорія (без стажу її не дадуть). Чи росте майстерність? - Всі, хто на початку кар'єри щось міг - вже втекли. Хороша виителька - рідкість. Хороший вчитель - ще більша рідкість. Просто тому, що зразу після вузу на зарплату в школі можна не розраховувати.
Відповісти
Останні новини
Зарплата вчителя сягатиме 16 тисяч, – міністр освіти
28 листопад, 2023, 07:33