На Волині планують відкрити центр життєстійкості

На Волині планують відкрити центр життєстійкості
Центри життєстійкості – це дружні, безбар’єрні простори, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. На сьогодні вже відібрано 30 тергромад з 14 областей України, в яких відкриють подібні заклади. Серед них – Нововолинська міська територіальна громада.

Про це інформує Волинська ОВА.

Проєкт реалізує Міністерство соціальної політики України. Відтак, кошти на створення центрів життєстійкості залучать з держбюджету. Їх спрямують на облаштування закладу, навчання та заробітну плату працівників впродовж 12 місяців. Територіальна громада, своєю чергою, повинна лише виділити приміщення, що відповідає нормам безбар’єрності або не потребує значних вкладень у її забезпечення.

За словами директора департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксани Гобод, ця нова соціальна послуга спрямована на підтримку та зміцнення психічного здоров’я населення, зниження загального рівня стресу і тривожності, адаптацію до кризових ситуацій, навчання стресостійкості тощо.

«Послуга передбачає системне надання психосоціальної підтримки людині або сім’ї, які цього потребують: починаючи від фахової оцінки їхніх потреб і завершуючи допомогою в реалізації плану такої підтримки», – розповідає Оксана Гобод.

Отож, відповідно до наказу Мінсоцполітики від 22 листопада 2023 року №455-Н Нововолинську міську територіальну громаду визначено як громаду, що братиме участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Також заявку для участі у проєкті подала Зимнівська ТГ. Натомість, ще 3 громади формують відповідний пакет документів.

Центри життєстійкості почнуть працювати з 2024-го року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині планують відкрити центр життєстійкості
02 грудень, 2023, 16:08